Pomladansko srečanje družin Aninega sklada v Šentjakobu ob Savi

7.5.2022 Šentjakob ob Savi Dobrodelnost

Dobrodelna, nevladna, neprofitna in nepolitična ustanova Anin sklad, ki povezuje družine z več otroki, pripravlja v soboto, 7. maja 2022, v Šentjakobu ob Savi po treh letih spet tradicionalno srečanje družin. Namenjeno je druženju, izmenjavi izkušenj pa tudi predavanju za starše. Srečanje se bo začelo ob 10. uri s sveto mašo, ki jo bo daroval provincial frančiškanov ter predsednik Konference redovnih ustanov Slovenije p. Marjan Čuden ter se nadaljevalo s pričevanjem za starše zakoncev Marjete in Mateja Bec, ki imata pet otrok in sta dejavna v Družini in Življenju. Za otroke in mladino pa bo program pripravil Sten Vilar, profesor pedagogike, igralec in animator ustanovitelj podjetja studio Anima.

Ustanova Anin sklad si že 24 let prizadeva pomagati družinam z več otroki pri premagovanju težav, mesečno z denarno pomočjo priskočimo na pomoč 55 družinam. Družinam sicer pomagamo na različne načine, kot so svetovanja, iskanje zaposlitev, urejanje zadev s področja socialno-varstvenih pravic in podobno. V ustanovo je v celoti vključenih nekaj več kot 150 družin, prizadevamo si, da bi se jih vključilo še več.

Ustanovo trenutno podpira 300 donatorjev podpornikov, ki pa darujejo vsak po svojih močeh: mesečno, dvomesečno, trimesečno ali pa samo letno.

Ustanova Anin sklad si prizadeva, da bi se več staršev odločalo za tretjega in četrtega otroka, da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene, da bi se med seboj spoznavale in se podpirale, da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja in da bi bilo javno »ozračje« naklonjeno družinskim vrednotam.

Za dodatna informacije smo vam na voljo na številkah 051 390 787 (Alen Salihović) in sestra Hermina Nemšak (040 770 222).

Alen Salihović

Podpredsednik Ustanove Anin sklad