Praznovanje 20. obletnice Svetopisemske družbe

25.5.2013 ob 9:00 Ljubljana Sveto pismo
Mladi pri javnem branju Svetega pisma na ulici. FOTO: Svetopisemska družba Slovenije Mladi pri javnem branju Svetega pisma na ulici. FOTO: Svetopisemska družba Slovenije

Svetopisemska družba Slovenije vabi na dvajsetletnico ustanovitve v soboto, 25. maja 2013, v treh dejanjih:

I. Beseda in pesem na ulicah Ljubljane
Sobotno dopoldne bomo izpolnili z javnim branjem Svetega pisma, ki ga bo spremljalo petje sodobnih krščanskih pesmi. To dejanje se bo odvilo v samem središču Ljubljane (Prešernov trg) med 9.00 in 12.00. Želimo, da to postane odprt prostor za krščansko pričevanje in misijon. Zato vas vabimo, da se dogajanju pridružite s svojo biblično, molitveno ali mladinsko skupino in prispevate svoj delež. O tem nas, prosimo, obvestite za lažjo koordinacijo. Seveda pa bomo veseli tudi vseh, ki se nam boste pridružili »na licu mesta«.

II. Piknik
Ob 13.00 bomo nadaljevali s piknikom in druženjem na dvorišču središča sv. Jožefa na Poljanah (Ulica Janeza Pavla II. 13), kjer Svetopisemska družba domuje zadnjih nekaj let. Udeležba je brezplačna, zaprosili pa vas bomo za prostovoljni prispevek v podporo svetopisemskemu delu. Prosimo, da nam najpozneje do četrtka, 23. maja 2013, sporočite svojo udeležbo, da bomo lahko poskrbeli za ustrezno količino hrane.

III. Gregor Čušin: Vera levega razbojnika
Ob 15.00 se bomo razvedrili in hkrati razmislili o naši veri s pomočjo dobro znanega in za Božjo besedo zagnanega igralca, Gregorja Čušina z njegovo novo igro Vera levega razbojnika. Pred tem nas bosta s svojim nagovorom na kratko spodbudila tudi nekdanji predsednik Svetopisemske družbe Slovenije g. Janko Jeromen in sedanji predsednik g. Marijan Peklaj.

Praznični popust
Na ta dan boste imeli vsi udeleženci priložnost kupiti Sveto pismo in vse naše knjige s posebnim, 30 % popustom!

Praznujte z nami 20 let svetopisemskega dela!

Društvo Svetopisemska družba Slovenije, je nepridobitna družba za prevajanje in širjenje Svetega pisma. Je članica Združenih svetopisemskih družb, ki delujejo v več kot stoosemdesetih državah sveta. Svetopisemska družba Slovenije letos praznuje 20-letnico svojega obstoja.

Več o sodobnem prevodu Življenje z Jezusom, ki ga bomo javno brali na ulici, najdete v priloženem video posnetku.
Javna predstavitev prve knjižice sodobnega "živega prevoda" Življenje z Jezusom je nastala na odprtem odru Slovenskih dnevov knjige.
Prva knjižica prevoda Življenje z Jezusom je na voljo poleg tiskane različice še v več elektronskih formatih.
V času šestletnega projekta lahko tudi vi sooblikujete sodobni prevod s komentarji in predlogi.


Kontaktna oseba:
Tilen Gregor Urtelj, Svetopisemska družba Slovenije
GSM: 041/539-077
e-naslov: [email protected]
www.svetopismo.si
FB stran www.facebook.com/Svetopisemska


Pripete datoteke:

Vabilo20.pdf


Besedilo so posredovali s Svetopisemske družbe Slovenije.