Praznovanje godu sv. Jožefine Bakhite v Ivančni Gorici

8.2.2013 ob 18:00 Ivančna Gorica Svetnik
Sv. Jožefina Bakhita Sv. Jožefina Bakhita

V župniji Ivančna Gorica bodo v petek, 8. februarja 2013, praznovali god sv. Jožefine Bakhite. Ob 18.00 bo molitev pred Najsvetejšim , ob 18.30 pa maša, ki jo bo daroval grosupeljski dekan Janez Šket. Nagovor bo imel diakon Mirco iz Schia, kjer je grob sv. Bakhite. Sledila bosta blagoslova: blagoslov svetničine podobe, ki jo je naslikal ak. slikar Tomaž Perko ter blagoslov z relikvijo sv. Bakhite.

Svetnica upanja, kot jo je imenoval papež Benedikt XVI., je bila sprva afriška sužnja. Po večkratni preprodaji je v Italiji spoznala pravega Gospodarja v Nebeškem Očetu in tako postala sestra vseh. Zgled odpuščanja in neomajnega upanja je vabilo tudi za verujoče v naši domovini. V času, ko kot narod doživljamo tolikšno razdeljenost, naj omenjena svetnica zgled preproste vere in dejavne ljubezni. To je pot izhoda iz osebne in kolektivne krize.


Predstavitev sv. Jožefine Bakhite - 1. del

Predstavitev sv. Jožefine Bakhite - 2. del


Besedilo je posredoval župnik Jurij Zadnik iz Ivančne Gorice, ki je na voljo za dodatne informacije po tel. št. 01/787–73–25, GSM: 041/693–535 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].