Predsednik Papeškega sveta za kulturo kard. Gianfranco Ravasi v Kopru

24.5.2018 ob 19:00 Koper Izobraževanje , Kultura, Škofija Koper
Predsednik Papeškega sveta za kulturo kardinal Gianfranco Ravasi - Foto: http://www.cultura.va/content/cultura/it/organico/cardinale-presidente.html Predsednik Papeškega sveta za kulturo kardinal Gianfranco Ravasi - Foto: http://www.cultura.va/content/cultura/it/organico/cardinale-presidente.html

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem v sodelovanju s katoliško univerzo Sacro Cuore iz Milana in mednarodno organizacijo Mediterraneo senza handicap od 23. do 26. maja 2018 v Kopru organizira VII. mednarodni kongres na temo Socialna prepoznanost in odnos do oseb s posebnimi potrebami v dobi tehnologije.

Častna pokrovitelja kongresa sta predsednika Republike Slovenije Borut Pahor in Italijanske republike Sergio Mattarella. Pokrovitelj pa so Papeški svet za kulturo in nekatera ministrstva obeh držav. Ob tej priložnosti se bo v Kopru mudil predsednik Papeškega sveta za kulturo kardinal Gianfranco Ravasi, ki bo v četrtek, 24. maja 2018, na kongresu imel lectio magistralis z naslovom »Nepopolnost« človeka v teologiji: med tehniko in milostjo. Ob 19.00 bo v stolnici v Kopru kardinal Ravasi daroval sveto mašo ob somaševanju škofa msgr. Jurija Bizjaka, apostolskega nuncija v Sloveniji msgr. Juliusza Janusza,  msgr. Giorgia Bertina, škofa v Gibutiju in apostolskega tajnika v Somaliji ter nekaterih škofov in duhovnikov.

Več o kongresu na spletni strani: http://www.mediterraneosenzahandicap.org

Dodatne informacije dobite pri g. Slavku Rebcu na e-naslovu: [email protected] ali tel. 05/611 72 06.