Predsednik SŠK škof Andrej Saje čestital Islamski skupnosti v Sloveniji ob sklepu ramazana

18.4.2023 Slovenija Ekumenizem, SŠK

Novomeški škof in predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) msgr. dr. Andrej Saje je ob sklepu islamskega svetega meseca ramazana poslal čestitko muftiju Islamske skupnosti v Sloveniji mag. Nevzetu Poriću.

Škof Saje je v čestitki ob ob ramazanskem bajramu izpostavil, da je vsako praznovanje priložnost, da se veselimo in se zbližamo kot prijatelji ali kot sosedje ter se zahvalimo Vsemogočnemu Bogu za številne milosti, ki nam jih namenja. Obenem je spomnil, da smo kristjani in muslimani poklicani, da v svojem okolju širimo kulturo odprtega dialoga, spoštovanja in miru.

Predsednik SŠK msgr. Andrej Saje je svoje pismo sklenil s pomenom iskanja načinov, kako se zoperstaviti kulturi sovraštva in jo premagati, namesto tega pa krepiti ljubezen in prijateljstvo, zlasti med muslimani in kristjani, zaradi vezi, ki nas povezujejo.

Tajništvo SŠK

 

Ramazanski bajram v islamu označuje konec postnega obdobja, ko se islamski verniki ozirajo na postni čas in povzemajo bogoslužja, dobra dela, predanost in pokornost Bogu, ki so jih udejanjali v preteklem mesecu.