Predstava Zorka Simčiča z naslovom Leta nič, en dan potem

16.3.2019 ob 19:00 Stara Loka Kultura, Umetnost

Župnija Stara Loka v sodelovanju z Družinsko akademijo vabi na gledališko predstavo slovenskega pisatelja in Prešernovega nagrajenca Zorka Simčiča naslovom Leta nič, en dan potem v izvedbi Ljubiteljskega gledališča Teharje - Celje, ki bo v soboto, 16. marca 2019, ob 19. uri v Jurjevi dvorani v Stari Loki.

Leta nič, en dan potem
Osrednje dogajanje predstave je postavljeno v dom mladih zakoncev Debore in Lameha. Njun odnos je ranjen in zaznamovan z nesoglasjem, ki zadeva sprejem novega življenja. V neprijetno razpoloženje se vključi sveta družina, ki se na poti iz Betlehema za kratek čas ustavi pri njiju ter prinese notranji mir in blagoslov.

Igrajo: Mlada Judinja Debora - Saraja Hribernik, Lameh, njen mož - Andrej Hribernik, Noema, njena mati - Ljudmila Conradi, Marija - Mirja Bobnar, Jožef - Lovro Tacol.
Glasba: Peter Napret, lektorica: Ljudmila Conradi, scena - Žiga Bedrač, tehnični vodja predstave: Dragiša Djordjević, režija: Peter Simoniti.
Koordinacija predstav: Srečko Maček

Zorko Simčič se je rodil leta 1921 v Mariboru. Po drugi svetovni vojni je v Argentini urejal revijo Meddobje in bil med pobudniki Slovenske kulturne akcije. Njegovo prvo literarno delo je roman Prebujenje, med najpomembnejša dela pa sodita sodobni roman Človek na obeh straneh stene ter drama Odhojene stopinje. Za literarno ustvarjanje je prejel več nagrad, med drugim nagrado Prešernovega sklada.

Ljubiteljsko gledališče Teharje Celje 
Ljubiteljsko gledališče Teharje Celje je začelo delovati leta 1993 po razpustitvi amaterskega gledališča Železar Štore – Celje. Njegovi člani in sodelavci od tedaj pripravljajo recitale ter predstavljajo domače in tuje pesnike, uprizarjajo pa tudi dramska besedila. Nastopajo v različnih krajih po Sloveniji, obiskujejo pa tudi Slovence v zamejstvu; v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. V času delovanja je imelo društvo več kot petsto nastopov. Sodelujejo s Svetovnim slovenskim kongresom, Osrednjo knjižnico Celje, Glasbeno šolo Celje in drugimi ustanovami. Z različnimi celjskimi pevskimi zbori in zbori iz zamejstva nadgrajujejo vsebino in pestrost kreiranja ljubiteljske kulture. Umetniški vodja gledališča je Peter Simoniti.

Dodatne informacije dobite pri Srečku Mačku, GSM: 070/647-644 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].