Predstavitev knjige: Zaživimo v ljubezni Jezusovega Srca

23.5.2024 Slovenija Knjižne novosti
p. Nicolas Bossu: Zaživimo v ljubezni Jezusovega Srca p. Nicolas Bossu: Zaživimo v ljubezni Jezusovega Srca

Pri Založbi Emanuel je izšla nova knjiga z naslovom Zaživimo v ljubezni Jezusovega Srca.

Knjiga Zaživimo v ljubezni Jezusovega Srca se obrača na kristjane, ki bi radi osvežili svoj odnos s Kristusom, ki naj vedno bolj postane prijateljski odnos. Za ta korak predlaga pobožnost Srca Jezusovega, ki odkriva bogastvo notranjega življenja.

Knjiga je zasnovana kot devetdnevnica, ki je izšla kot osma po vrsti v zbirki V devetih dneh. Avtor knjige je p. Nicolas Bossu.

Za vsak dan so predložena premišljevanja, svetopisemska besedila, molitve, besedila svetniških osebnosti in odgovarjajoča mesta iz KKC. Sodobnemu človeku pomaga na njemu primeren način odkrivati skrivnost Božje ljubezni in ga pritegniti k osebnemu notranjemu odnosu do Jezusovega Srca. Po molitvi se devet dni vzpenja kakor po stopnicah do Jezusovega učlovečenja pa vse do trpljenja in vstajenja. Vrhunec doseže v evharistiji, ki povzema vse skrivnosti in po kateri ostaja Gospod vedno med nami. Knjiga bo v veliko duhovno korist vsem, ki že zajemajo iz “nedoumljivega Kristusovega bogastva” (Pavel VI.), kakor tudi tistim, ki se želijo približati vrelcem žive vode, ki izvirajo iz Jezusovega Srca. (s. dr. Marija Jasna Kogoj, zapisano kot mnenje cenzorja v obrazložitvi za pridobitev nihil obstat)

Več informacij o knjigi in naročila na www.zalozba-emanuel.si.