Pustna sobotna iskrica 2013

9.2.2013 ob 12:00 Ljubljana Karitas, Radio Ognjišče
Pustna sobotna iskrica - foto - Izidor Šček Pustna sobotna iskrica - foto - Izidor Šček

Pustna sobotna iskrica, ki jo organizira Radio Ognjišče, bo v soboto, 9. februarja 2013, od 12.00 dalje potekala v športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Otroke bo zabaval Čarodej Toni, za glasbo in prešerno pustno ozračje bo skrbel Kvintet Dori. Tradicionalno plesno rajanje bo zaznamovala tudi dobrodelna akcija.

V okviru pustnega plesa bodo tokrat zbirali sredstva za opremo terapevtske sobe v osnovni šoli Gustava Šiliha v Mariboru, ki jo obiskujejo otroci s posebnimi potrebami. Med njimi so mnogi, ki potrebujejo posebno nevro-fizioterapevtsko obravnavo s sodobno opremo. Mednjo sodi posebna mreža, ki otrokom zagotavlja občutja, ki jih drugače ne bi mogli biti deležni. Z zbranimi darovi bodo pomagali tudi pri nakupu posebnih astronavtskih oblačil in pajkove mreže, ki otrokom pomagajo krepiti mišični sistem in samopodobo. Sodelavci Radia Ognjišče bodo v sodelovanju z Nadškofijsko karitas Maribor darove za opremo terapevtske sobe na dan pustne sobotne iskrice zbirali z darovanjem po telefonu.

Najlepše maškare bodo nagrajene, otroci v Mariboru pa bodo prejeli najlepšo nagrado: opremo za terapevtsko sobo. Na povezavi je poročilo o lanskoletni dobrodelni akciji, s pomočjo katere so pomagali otrokom in invalidni mladini v Stari gori.


Dodatne informacije dobite na spletni strani Radia Ognjišče.