Radio Ognjišče s festivalom „Ritem srca“ vstopa v vrh praznovanja 20-letnice delovanja

23.10.2014 ob 19:30 Ljubljana Radio Ognjišče, Glasba

Radio Ognjišče pripravlja v četrtek, 23. oktobra 2014, ob 19.30 v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano festival duhovno-ritmične glasbe Ritem srca. Gre za enega od številnih dogodkov radia ob praznovanju 20. rojstnega dne. Praznovanje bo svoj vrh doseglo z novembrskim Gala koncertom v Cankarjevem domu in slovesno sveto mašo na Brezjah. Na festivalu Ritem srca, ki je poleg Marija festa na Ptujski gori edini tovrstni festival pri nas, bo mogoče slišati devet novih duhovno ritmičnih skladb.

Do finalnega nastopa na festivalu Ritem srca je vodila pot skozi tri predizbore na srečanjih Stična diha. Potekala so v Slovenj Gradcu, Škofji Loki in Vipavi. Nastopajoči so se nato pomerili na polfinalnem izboru v Zavodu sv. Stanislava. Gledalci v dvorani in strokovna žirija so za finalni nastop izbrali naslednje izvajalce: Saro Selan, Ireno Premrn, Francija Rotarja, Klemena Jagra, skupino Canta in Boruta Skočirja. Na festival so bili poleg teh povabljeni še Tina Kadunc – Tiana, Petra Gorše in Andrej Jerman.

„Festivalu bo sledil mladosten koncert slavilne in meditativne glasbe. Pevcem se bo pridružil 80 članski zbor. Nekaj pesmi smo prav za to priložnost prevedli in besedila bodo predvajana na platno, skratka vse je pripravljeno, da vsa dvorana poje slavi in moli v en glas,“ je zapisal vodja projekta Ritem srca Tadej Sadar.

Več o festivalu tudi na spletni strani: http://festival.ognjisce.si/o_festivalu/

Dodatne informacije lahko dobite na naslovu [email protected] in na telefonski številki 01 292 75 04.

 

Alen Salihović