Romarski dan Škofijske karitas Koper

1.6.2013 Ilirska Bistrica Karitas
Romarski dan Škofijske karitas Koper v Slavini leta 2012 Romarski dan Škofijske karitas Koper v Slavini leta 2012

Romarski dan sodelavcev Škofijske karitas Koper bo potekal v soboto, 1. junija 2013, v Ilirski Bistrici.

Program

Srečanje se bo ob 10.00 začelo z mašo v župnijski cerkvi sv. Petra v Ilirski Bistrici. Sledilo bo predavanje dr. Cirila Sorča na temo Leto vere in karitas. Neformalni del romanja se bo nadaljeval v samostanu šolskih sester de Notre Dame.

Zgodovina romanj in kratka predstavitev dejavnosti Škofijske karitas Koper

Romarski dan sodelavcev karitas v koprski škofiji že vrsto let poteka prvo soboto v juniju. Vsako leto je gostiteljica druga območna oz. dekanijska karitas. Letos je na vrsti Dekanijska karitas Ilirska Bistrica. Namen srečanja je povezovanje in druženje sodelavcev, spoznavanje župnij in dekanij v škofiji, predvsem pa skupno duhovno oblikovanje.

V Škofiji Koper karitas deluje v 166 župnijah, imajo 2.300 stalnih in občasnih prostovoljcev, ki letno opravijo več kot 100.000 ur prostovoljnega dela. Župnijske karitas se združujejo v tri območne (Goriška, Istrska in Tolminska) in pet Dekanijskih karitas (Idrija Cerkno, Ilirska Bistrica, Kraška, Postojnska in Vipavska). Imajo 13 centrov karitas, kje sodelavci ljudem v stiski nudijo materialno in svetovalno pomoč ter 4 domove Karitas, kjer se izvajajo specifični programi.


Besedilo je pripravila namestnica ravnatelja Škofijske karitas Koper Jožica Ličen, ki je na GSM: 041/429–713 ali po e-pošti na naslovu [email protected] na voljo tudi za dodatne informacije.