Škof Glavan bo v Beogradu izročil finančno pomoč Cerkve na Slovenskem žrtvam posledic poplav v Srbiji

11.7.2014 Beograd (Srbija) SŠK
Predsednik Slovenske škofovske konference škof msgr. Andrej Glavan Predsednik Slovenske škofovske konference škof msgr. Andrej Glavan

 

Predsednik Slovenske škofovske konference (SŠK) škof msgr. Andrej Glavan bo v petek, 11. julija 2014, obiskal Nadškofijo Beograd. Tamkajšnjemu beograjskemu nadškofu metropolitu msgr. dr. Stanislavu Hočevarju bo izročil sredstva v višini 120.000,00 EUR, ki so jih zbrale slovenske župnije za žrtve nedavnih poplav v Srbiji. Ob tej priložnosti bo škof Glavan osebno obiskal tudi nekatera območja, ki so jih prizadele majske poplave ter tamkajšnjim prebivalcem izrazil podporo Cerkve na Slovenskem.

Predsednik SŠK bo v Beogradu izročil polovico zbranih sredstev, ki so jih slovenski katoličani zbrali v okviru dobrodelne akcije SŠK, ki je potekala po župnijah med 25. majem in 1. junijem letos. Drugo polovico zbranih sredstev je SŠK posredovala Nadškofiji Sarajevo. SŠK in Slovenska Karitas sta za odpravljanje posledic poplav na Balkanu zbrali finančno in materialno pomoč v višini preko 645.000,00 EUR.

 

dr. Tadej Strehovec
Slovenska škofovska konferenca