Škof Jamnik bo predaval na Kitajskem

Škof Jamnik bo 20. in 21. aprila 2017 predaval v Macau in v Pekingu na Kitajskem.

Msgr. dr. Stephen Lee Bun-Sang, škof v Macau (Macau, Kitajska) in jezuitska univerza Svetega Jožefa – edina katoliška univerza na Kitajskem – sta povabila ljubljanskega pomožnega škofa msgr. dr. Antona Jamnika predavat na temo Etični temelji evropske skupnosti in Pomen medverskega dialoga v globalnem svetu.

Škof Jamnik že več let sodeluje z univerzo in inštituti v okviru sodelovanja med Pekingom in Teološko fakulteto Univerze v Ljubljani. Predavanji bosta namenjeni tako profesorjem kot študentom univerze Ricci Institut, saj med kitajskimi študenti vlada veliko zanimanje za situacijo v Evropi ter za spremembe, ki se dogajajo v Evropi in ZDA.

University of Saint Joseph je edina katoliška univerza na Kitajskem. Svoj sedež ima v Macau, svoje enote in inštitute pa tudi v Pekingu, Hongkongu in Šanghaju. Univerza ima več različnih fakultet, od naravoslovnih znanosti, humanistike, pa tudi študij teologije, ki je namenjen bodočim laiškim teologom kot tudi bogoslovcem (v Macau deluje tudi Bogoslovno semneišče).

Poseben poudarek vseh smeri študija je na dialogu, spoznavanju kitajske oziroma azijske kulture, religij in sodelovanju z kitajskimi univerzami ter univerzami v Aziji in po svetu.