Škof Saje in drugi voditelji verskih skupnosti v gosteh pri muftiju Poriću

8.4.2024 Ljubljana Islam, SŠK

V ponedeljek, 8. aprila 2024, je mufti mag. Nevzet Porić v Muslimanskem kulturnem centru Ljubljana gostil tradicionalni iftar, večerjo ob koncu posta med mesecem ramazanom, kjer so se zbrali predstavniki najpomembnejših verskih skupnosti v Sloveniji.

Na dogodku so bili med gosti predsednik Slovenske škofovske konference, škof dr. Andrej Saje, škof Evangeličanske cerkve Leon Novak, duhovnik Aleksander Obradović iz Srbske pravoslavne cerkve, dr. Klavdija Sedar, predstavnica verskih skupnosti v Svetu RTV Slovenija, in dr. Gabriel Kavčič, tiskovni predstavnik Slovenske škofovske konference.

Mufti Porić je v svojem uvodnem govoru izrazil veselje nad raznolikostjo udeležencev ter poudaril pomen iftarja kot posebnega trenutka za krepitev medverskega dialoga in povezovanja. Poudaril je, da so takšna srečanja ključna za gradnjo prijateljskih odnosov in medsebojnega razumevanja.

Prisotni predstavniki verskih skupnosti so se zahvalili muftiju za povabilo ter izrazili zadovoljstvo, da so lahko sodelovali pri tem izjemnem dogodku. Skupaj so poudarili pomen takšnih srečanj za spodbujanje dialoga, razumevanja in sodelovanja med verskimi skupnostmi.

V sproščenem vzdušju so udeleženci razpravljali o aktualnih družbenih temah ter delili svoje izkušnje in običaje, ki zaznamujejo njihove verske prakse. Takšna izmenjava bogati našo družbo in prispeva k boljšemu razumevanju raznolikosti.

Dogodek se je zaključil z iskrenimi željami za muftija in vse člane Islamske skupnosti, da preživijo prihajajoči bajram v miru in blagoslovu. S tem so udeleženci poslali močno sporočilo o pomenu medverskega dialoga in sožitja v slovenski družbi.