Škofijsko romanje bolnikov, invalidov in starejših na Zaplaz 2015

29.8.2015 ob 9:30 Zaplaz Škofija Novo mesto, Romanje, Bolnik

 

Škofijsko romanje bolnikov, invalidov in starejših novomeške škofije na Zaplaz bo v soboto, 29. avgusta 2015.

»Čas, ki ga preživimo ob bolniku, je sveti čas,« je v letošnji poslanici ob svetovnem dnevu bolnikov poudaril papež Frančišek. Tudi duhovna misel za letošnje škofijsko romanje bolnikov je vzeta iz gesla letošnjega svetovnega dneva bolnikov: »Slepemu sem bil oko in hromemu noga« (Job 29,15). Letos praznujemo tudi 25-letnico Karitas v Sloveniji. Praznovanje te obletnice bo v novomeški škofiji združeno z romanjem bolnikov, saj so sodelavci Karitas po župnijah običajno najbolj zvesta vez med bolniki, invalidi in župnijskim občestvom.

Program romanja:

ob 9.30 molitvena ura, ki jo pripravljajo sodelavci Karitas,
ob 10.00 molitev rožnega venca,
ob 10.30 bo somaševanje duhovnikov vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan.

Pred sveto mašo in med njo bo priložnost za sveto spoved. Bolniki bodo lahko prejeli zakrament bolniškega maziljenja, po maši bodo pete litanije Matere Božje. Po sveti maši bo priložnost za okrepčilo iz popotne torbe oz. z golažem, ki ga bo ponudilo Društvo invalidov Dolenjske in Bele Krajine, ter za počitek v okolici cerkve. Župnike, svojce in znance prosimo, da bolnike, invalide in starejše povabite na romanje ter jim po svojih možnostih omogočite prihod in spremstvo na Zaplaz.

V skrivnosti bolezni vsi odkrivamo svojo nemoč in krhkost. Zato je pomoč in duhovna bližina tistim, ki vsak dan izkušajo trpljenje in nemoč, tudi vsem zdravim in mlajšim v duhovno spodbudo, da smo jim blizu v trenutkih preizkušenj. Romanje k zaplaški Mariji in blaženemu Alojziju Grozdetu nas v težkih trenutkih, ki jih prinašata bolezen in starost, duhovno okrepi.

Naj Marija, Zdravje bolnikov, kot naša mati posreduje za nas, za vse bolnike in tiste, ki jih negujejo.
Prisrčno vabljeni na Zaplaz!

msgr. Igor Luzar
voditelj ŠKKD
kontakt: [email protected]