Škofova beseda birmancem in birmankam ob 30-letnici samostojne Slovenije

25.6.2021 Cerkev na Slovenskem Cerkev v Sloveniji, Mladina

Živimo v Božjem čudežu…

Dragi birmanci in birmanke,

Slovenci in Slovenke se veselimo, da imamo že 30 let svojo državo. Ne bi je imeli brez pomoči živega in vsemogočnega Boga. On je vse tako uredil, da smo lahko danes svobodni, živimo v miru in tudi v blagostanju. Pred 30. leti nekateri doma in po svetu niso hoteli, da bi mi živeli v svobodni domovini, toda niso se mogli upreti Božji moči. Samostojna Slovenija je Božji čudež. Slovenija je eden od dokazov vsemu svetu, kaj lahko naredi Bog zaradi mnogih, ki  so takrat tudi molili, trpeli in nekateri celo umirali za samostojno Slovenijo. 

Zakrament svete birme vam daje vso potrebno pomoč, da lahko nadaljujete pot vere v Jezusa ter pot lepih in potrebnih del za našo Slovenijo. Vi ste prihodnost Slovenije.

Starejši smo naredili, kar smo pač naredili. Kot lahko vidite, smo včasih delali dobro, včasih pa na žalost ne. Naše napake vas ne smejo ustaviti. Iščite dobre vzglede. Poleg Jezusa jih boste našli v mnogih dobrih ljudeh, ki jih poznate.

Ob tej priložnosti bi se rad zahvalim tistim dedkom in babicam, ki so vas spremljali k verouku, doma so vas učili moliti, opogumljali so vas, da bi hodili k sveti maši, z vami so se veselili, ko ste bili vi veseli, in z vami so tudi jokali, ko ste vi jokali. Dedki in babice so skala, na kateri se utrjuje vaša vera. Mnogi od vas brez dedkov in babic danes ne bi mogli verovati. Mogoče so nekateri že v nebesih in zato sedaj toliko bolj molijo za vas. Oni so najbližji Bogu in polagajo vaše molitve in prošnje v njegovo veličastno in dobrotno Srce. Zahvaljujte se jim za to v molitvah.

Dragi birmanci in birmanke, pogumno gremo skupaj naprej. Jezus in njegova Mati Marija sta z nami vedno in povsod.

Dr. Peter Štumpf SDB

 soboški škof