Slavnostna akademija ob 50-letnici Teološke fakultete UL, enote v Mariboru

Slavnostna akademijo ob 50-letnici mariborske enote Teološke fakultete je potekalav sredo, 7. novembra 2018, ob 18. uri v Kazinski dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor. 

Slavnostni govor je imel častni senator Teološke fakultete UL akademik prof. dr. Kajetan Gantar. Na akademiji so sodelovali godalni kvartet Feguš iz Maribora in ¡Kebataola!, ansambel pod umetniškim vodstvom Karmine Šilec.

Maribor je mesto z bogato tradicijo teološkega študija. Škof Anton Martin Slomšek je po prenosu sedeža škofije v Maribor leta 1859 ustanovil prvo visoko bogoslovno šolo na Slovenskem. Hkrati je osnoval tudi knjižnico, ki še danes predstavlja neprecenljivi zaklad za študij teologije in drugih humanističnih in družboslovnih znanosti. Leta 1968 se je na pobudo škofa Maksimilijana Držečnika začel izvajati Univerzitetni teološki študij na Enoti Teološke fakultete v Mariboru. V letošnjem letu praznujemo zlati jubilej, 50 let teološkega študija, kar postavlja Maribor ob bok velikih evropskih prestolnic.

Vir: p. Ivan Rampre za: Vatican News