Slomškovo bralno priznanje 2015/16

19.10.2015 Cerkev na Slovenskem Bl. A. M. Slomšek, Cerkev na Slovenskem, kateheza, Kultura

Slomškovo bralno priznanje (SBP) nas že šestnajsto leto zapored spodbuja, da bi tako otroci kot odrasli radi segali po branju, ki izhaja iz življenja in vodi k Življenju. Nekatere knjige za SBP so vesele in navihane, druge bolj resne in razmišljujoče. Prav vse pa nas navdušujejo, da bi z njihovo pomočjo ujeli tisto srečo, ki Boga postavlja na prvo mesto, da je potem vse drugo na pravem mestu. K temu vabi tudi letošnje geslo izpod peresa bl. Antona Martina Slomška: »Brez Boga ni sreče doma.«

Predlagane knjige najdete na zloženki; razporejene so v štiri starostne skupine, razširjeni seznam pa je objavljen na spletni strani SKU. Pripravljen je tudi seznam knjig za vse odrasle, ki so veseli spodbud in predlogov za potep po književnem svetu. SBP je tako priložnost, da se v župniji ob dobri knjigi zbirajo in povezujejo vse generacije.

Pri projektu vsako leto sodeluje okrog 3000 bralcev iz več kot 100 župnij, seveda pa bomo veseli tudi novih bralcev in župnij.

Več informacij o poteku in prijavi za SBP: Slovenski katehetski urad (SKU): Poljanska cesta 2, 1000 Ljubljana; 01/434-72-88 ali 031/312-110; [email protected]; http://sku.rkc.si.


Pripete datoteke:

SBP 2015-2016_zgibanka_onscreen.pdf