Slovesnosti ob prazniku Vseh svetih 2013, ki jih organizira Vojaški vikariat

30.10.2013 Ljubljana Vojaški vikariat
Molimo za padle, vse žrtve vojn in domovino! Molimo za padle, vse žrtve vojn in domovino!

V sredo, 30. oktobra 2013, bo ob 12.00 ob zaključku polaganja vencev padlim Slovenkam in Slovencem v stari cerkvi na ljubljanskih Žalah mašo za padle v vojni za Slovenijo in žrtve vojn daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik. Somaševali bodo vojaški duhovniki in policijski vikar, sodelovali pa Vojaški vikariat in kvintet trobil Orkestra Slovenske vojske ter veterani vojne za Slovenijo.  K maši so povabljeni svojci padlih v vojni za Slovenijo, veteranska združenja, vodstvo Slovenske vojske ter Policije. Dobrodošli.

Padlih v vojni za Slovenijo se bomo posebej spomnili na praznik vseh svetih. Predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Andrej Glavan bo ob sodelovanju Vojaškega vikariata, častne straže Garde Slovenske vojske in kvinteta trobil Orkestra Slovenske vojske ob 14.15 vodil molitve za rajne ob spomeniku padlim vojni za Slovenijo.

Vojaški vikariat v nedeljo, 3. novembra 2013, ob 15.00 ob sodelovanju župnije Kočevska Reka organizira sveto mašo za pokojne pred novo kapelo Prelite Krvi v vasi Škrilj. Mašo ob sodelovanju krajevnih duhovnikov bo daroval vojaški vikar Jože Plut.