Slovo milostnega kipa Fatimske Matere Božje iz Slovenije

13.10.2016 Ptujska Gora Cerkev v Sloveniji, Marija, Molitev, Romanje, SŠK

V četrtek, 13. oktobra 2016, bo ob 17. uri na Ptujski Gori sveta maša in slovo od milostnega kipa Fatimske Matere Božje iz Slovenije. Kip bo od 9. ure dalje v baziliki na Ptujski Gori, ob 17. uri pa bo slovesna sveta maša, ki jo bo daroval mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl.

Ob 15.30 bodo zahvalno molitveno uro vodili predstavniki vseh slovenskih škofij iz Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Organiziran je avtobusni prevoz. Iz Ljubljane s postajališča nasproti cerkve sv. Petra odpelje ob 12.45 in
pobira še v Domžalah pri Mercatorju. Prijave so na GSM: 051 353 178. 

Milostna podoba Fatimske Marije roma po slovenskih župnijah od 12. maja do 13. oktobra 2016. Podobo je sprejelo vseh šest slovenskih škofij in več tisoč vernikov. Dva dosedanja prihoda v Slovenijo Fatimske milostne podobe, leta 1997 in 2008, sta prinesla zelo dobre pastoralne sadove.


Obnovitev posvetitve Jezusovemu in Marijinemu Srcu in slovo od Fatimskega kipa

Že od leta 1999 vsako leto, običajno na praznik Marijinega brezmadežnega Srca, obnovimo našo posvetitev Jezusovemu in Marijinemu srcu na vseslovenskem srečanju posvečenih. Vsako leto smo vse posameznike, družine, skupine in župnije povabili, da se na to dejanje posvetitve primerno pripravijo in se, če je mogoče, udeležijo tudi vseslovenskega srečanja posvečenih v enem izmed Marijinih svetišč. Letos smo se na to dejanje že dobro pripravili ob prihodu fatimske Marije romarice v naše župnije in mnogi so to posvetitev že izvršili. Marijin kip smo slovesno sprejeli 12. maja 2016 na Brezjah, ko je bil z nami ljubljanski nadškof msgr. Stanislav Zore OFM. Od nje se bomo slovesno in s hvaležnostjo v srcu poslovili 13. oktobra 2016 na Ptujski Gori, ko bo slovesnost vodil mariborski nadškof msgr. Alojzij Cvikl DJ. Tu bo tudi letošnje vseslovensko letno srečanje posvečenih obema Srcema in obenem priložnost, da se Mariji romarici zahvalimo za njen obisk. Še enkrat bomo prosili za njen blagoslov in se ji še enkrat izročili in posvetili. Ob 9. uri bo na Ptujski Gori sprejem Marijinega kipa in nato molitveno srečanje, ob 10. uri somaševanje duhovnikov, ki ga bo vodil provincial p. Milan Kos. Po sveti maši bodo t. i. Asiške litanije. Ob 11. uri bo rožni venec in fatimska sporočila. Od 12.00 do 15.30 bo češčenje fatimske Marije romarice (skupinsko in osebno). Od 15.30 do 17.00 program oblikuje Združenje posvečenih JMS. Najprej bo molitvena ura, nato pa pričevanjski del. Ob 17. uri bo somaševanje duhovnikov vodil nadškof Cvikl. Po maši bo procesija z lučkami in petimi litanijami Matere Božje. G. nadškof bo nato blagoslovil nov kip fatimske Matere Božje, ki ga bodo namestili v Frančiškovi kapeli. Sledi še slovo od fatimske Marije romarice.

Alojz Snoj
voditelj odbora za posvetitev
Jezusovemu in Marijinemu srcu


Več na:

Milostni kip Fatimske Matere Božje v mariborski nadškofiji

Obisk kipa Fatimske Marije Romarice v Sloveniji

Molitev za posvetitev slovenske domovine Jezusovemu in Marijinemu Srcu