Šmarnice 2020

1.5.2020 Slovenija Cerkev v Sloveniji, Kateheza

Slovenski katehetski urad je v sodelovanju s Celjsko Mohorjevo družbo tudi letos pripravil šmarnično branje za mesec maj. Zgodbe za otroke z naslovom Največji dar je napisala Marjeta Cerar, dr. Bogdan Dolenc pa je v zgodbah za odrasle strnil življenjepis, v katerem se nam predstavi Sveti Janez Henrik Newman.

Vabimo vas k pravočasnemu naročilu obeh knjig, tako duhovnike kot tudi posameznike. Zaradi epidemije trenutno žal še ni mogoče predvideti, ali bo v začetku meseca maja šmarnice mogoče brati skupaj z ljudstvom po naših cerkvah. V kolikor bo okrog velike noči potrjeno, da bo v maju to mogoče, bomo takrat zbrali tudi naročila za plakat in nalepke, ki jih otroci pri šmarnicah zbirajo vsak dan. V nasprotnem primeru dodatnih gradiv za otroke ne bomo tiskali, temveč bomo poskrbeli za spletno spremljanje.

Upoštevali bomo torej vsa naročila knjig, ki ste jih duhovniki že oddali, in k naročilu vabimo tudi druge. Če v maju še ne bo možno obhajati svetih maš v cerkvah, vašega morebitnega že oddanega naročila za plakate in listke ne bomo upoštevali. (Naročila za knjige ostanejo veljavna, kot ste jih že oddali.) Za zagotavljanje zadostne količine in pravočasne dostave naročila do velikonočnega ponedeljka, 13. aprila 2020 na na tel. 03 490 14 20 ali pišete na info©celjska-mohorjeva.si. Naročene knjige bodo s pomočjo pošte dostavljali od 23. aprila naprej.

Letošnja šmarnična pobožnost je posebna priložnost, da se v Marijinem mescu maju toliko bolj izročimo njenemu varstvu. Vabimo vas, da tudi v primeru nadaljevanja karantene svoje farane vzpodbudite k branju šmarnic, zlasti po družinah. Knjige lahko naročijo tudi posamezniki!

DOPIS

 

Slovenski katehetski urad