Srečanje misijonarjev v domovini

29.6.2012 Kančevci Cerkev v Sloveniji, Misijon

V Domu duhovnosti Kančevci bo v petek, 29. in v soboto, 30. junija 2012 potekalo srečanje misijonarjev, ki ga organizira Misijonsko središče Slovenije.

Organizatorji na letno srečanje vabijo nekdanje misijonarje (duhovnike, redovnice, redovnike, laikinje in laike), sedanje »aktivne« misijonarje, člane skupine Sled ter animatorje za misijone, ki delujejo na dekanijski oz. škofijski ravni. V petek bo na programu spoznavanje in druženje. V soboto dopoldne se bosta z misijonarji srečala predstavnik Slovenske škofovske konference (SŠK), ki jo bo tokrat zastopal murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf, Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije pa bo zastopal generalni direktor Direktorata za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč veleposlanik Mitja Štrukelj.

Misijonsko poslanstvo Cerkve se uresničuje s plemenitim delom pastoralnih delavcev po župnijah, posebej pa se kaže prek dela misijonark in misijonarjev v misijonskih deželah. Hvalevredno in učinkovito je sodelovanje matične domovine z delom misijonarjev. Odločilno vlogo pri tem imata molitev in materialna pomoč.

Misijonarji na dopust v domovino običajno pridejo vsaka tri leta. Misijonarji, ki se nahajajo v Sloveniji, se vsako leto srečajo zadnji konec tedna v mesecu juniju. Misijonarji si izmenjajo izkušnje in doživetja, srečajo pa se tudi z uradnima predstavnikoma domače Cerkve in vlade, s katerima se pogovarjajo o aktualnih izzivih.


Dodatne informacije dobite na sedežu Misijonskega središča Slovenije na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani, tel. 01/300–59–50, e-naslov: [email protected].