Srečanje misijonarjev v domovini

21.6.2013 Mirenski grad Misijonar

Na Mirenskem gradu bo v petek, 21. in v soboto, 22. junija 2013, potekalo srečanje misijonarjev, ki ga organizira Misijonsko središče Slovenije.

Organizatorji na letno srečanje vabijo nekdanje misijonarje (duhovnike, redovnice, redovnike, laikinje in laike), sedanje »aktivne« misijonarje, člane skupine Sled ter animatorje za misijone, ki delujejo na dekanijski oz. škofijski ravni. V petek bo na programu spoznavanje in druženje. V soboto dopoldne se bo z misijonarji srečal eden od škofov, ki bo zastopal Slovensko škofovsko konferenco (SŠK) in predstavnik Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije.

Misijonsko poslanstvo Cerkve se uresničuje s plemenitim delom pastoralnih delavcev po župnijah, posebej pa se kaže prek dela misijonark in misijonarjev v misijonskih deželah. Hvalevredno in učinkovito je sodelovanje matične domovine z delom misijonarjev. Odločilno vlogo pri tem imata molitev in materialna pomoč.

Misijonarji na dopust v domovino običajno pridejo vsaka tri leta. Misijonarji, ki se nahajajo v Sloveniji, se vsako leto srečajo v juniju. Misijonarji si izmenjajo izkušnje in doživetja, srečajo pa se tudi z uradnima predstavnikoma domače Cerkve in vlade, s katerima se pogovarjajo o aktualnih izzivih.


Dodatne informacije dobite na sedežu Misijonskega središča Slovenije na Kristanovi ulici 1 v Ljubljani, po tel. št. 01/300–59–50 ali po e-pošti na naslovu: [email protected].