Srečanje nadškofa Zoreta s predsednikom vlade Marjanom Šarcem

12.6.2019 Ljubljana Država, SŠK
Foto: Jure Makovec, STA Foto: Jure Makovec, STA

Danes sta se v prostorih vlade srečala ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. Stanislav Zore  ter predsednik vlade Marjan Šarec. 

V skoraj enournem srečanju je nadškof Zore predsedniku osebno čestital ob lanskoletni izvolitvi za predsednika vlade ter izrazil pričakovanje, da bo vlada po več kot petnajstih letih pristopila k sklepanju novih delnih mednarodnih sporazumov s Svetim sedežem. S tem bi Katoliška Cerkev v Sloveniji na evropsko primerljiv način celovito uredila svoje delovanje na področju duhovne, izobraževalne, kulturne in socialne dejavnosti. Sogovornika sta izmenjala tudi stališča o noveli Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja ter napovedani spremembi Zakona o vrtcih

Nadškof Zore je ob tem izpostavil pričakovanje, da vlada ne bo poslabšala položaja otrok v zasebnih šolah ter da bo v okviru priprave zakonodaje s področja obdavčitve nepremičnin upoštevala posebnost objektov namenjenih za versko dejavnost. 

Predsednik vlade je sogovornika seznanil z nekaterimi aktualnimi političnimi razmerami v Sloveniji in svojim pogledom na proces sprave. 

Srečanje je nadškof Zore sklenil z željo, da bodo odnosi med Cerkvijo in vlado še naprej korektni in konstruktivni v medsebojnem sodelovanju v korist vseh prebivalcev Slovenije.

 

Tiskovni urad SŠK