Svetovni dan bolnikov 2018

Za 26. svetovni dan bolnikov, ki bo kot vsako leto 11. februarja na god lurške Matere Božje, je papež Frančišek napisal poslanico na temo Mati Cerkve: »Glej, tvoj sin … Glej, tvoja mati«.

Osrednja slovesnost pri nas bo kot vsako leto v narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah, v nedeljo, 11. februarja, ob 10. uri in jo bo vodil murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf.

Svetovni dan bolnikov in njegovo bližino naj zaznamuje naša pozornost do bolnikov in trpečih. K temu spodbujajmo tudi tiste, ki so blizu bolnikom in vsem, ki zanje skrbijo. Škofje, duhovniki, redovniki in redovnice in pastoralni sodelavci naj to pokažejo s svojimi obiski po bolnišnicah, domovih za ostarele pa tudi po župnijah. Poudarek naj bo tudi pri katehezi. Pozornost in hvaležnost pa pokažimo v teh dnevih tudi do vseh zaposlenih v zdravstvu in drugih ustanovah. Naj nas nagovarjajo besede papeža Frančiška iz letošnje poslanice: »Mariji, Materi nežnosti želimo izročiti vse bolne tako na telesu kot na duhu, naj jih v njihovem upanju podpira.«

 

msgr. Miro Šlibar
voditelj MOPZ pri SŠK