Svetovni dan starejših, aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti

6.10.2012 Mirenski Grad Karitas, Predavanje
Pomoč starejšim - vir - Slovenska karitas Pomoč starejšim - vir - Slovenska karitas

Svetovni dan starejših smo praznovali 1. oktobra. Zavod karitas Samarijan iz Solkanabo v soboto, 6. oktobra 2012, na Mirenskem gradu obeležil svetovni dan starejših, aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti.

Srečanje se bo začelo ob 15.00 s predavanjem in intervjujem dr. Jožeta Ramovša na temo Smisel aktivnega staranja med generacijami. Sledila bo predstavitev petnajstih medgeneracijskih skupin, ki delujejo pod okriljem Zavoda karitas Samarijan. Ob 17.00 bo maša, ki jo bo daroval lazarist Zdravko Pogorelc, po maši bo kulturni program in druženje.

Ob tej priložnosti je Zavod karitas Samarijan v sodelovanju s Slovensko karitas in Škofijsko karitas Koper izdal knjižico Karitas med generacijami. V njej so predstavljene oblike medgeneracijskega sodelovanja, predvsem pa številni primeri dobrih praks pri ustanavljanju in delovanju medgeneracijskih skupin.

Srečanje je namenjeno vsem, ki jih zanima področje medgeneracijske aktivnosti in se z njim že ukvarjajo oz. bi v svojem okolju želeli delati z ljudmi iz tretjega življenjskega obdobja.


Dodatne informacije o dogodku na Mirenskem gradu dobite pri direktorici Zavoda karitas Samarijan Mileni Brumat, GSM: 031/655–961 ali pri strokovni delavki Klementini Bajec, GSM: 031/778–586.


Besedilo je pripravila namestnica ravnatelja Škofijske karitas Koper Jožica Ličen, GSM: 041/429–713, e-naslov: [email protected].