Teden molitve za duhovne poklice in škofijski molitveni dan za duhovne poklice 2020

13.9.2020 Slovenija Duhovni program, Duhovniki, Molitev
Foto: splet Foto: splet

Teden bo potekal od 6. do 13. septembra 2020. Geslo tedna in molitvenega dne, ki bo letos zaradi covida-19 nekoliko drugačen, je Duhovni poklic – zaklad v glinasti posodi (prim. 2 Kor 4,7). 

Apostol Pavel govori o Kristusovi skrivnosti in pravi: »ta zaklad pa imamo v glinastih posodah« (2 Kor 4,7). Vse poziva, naj se zavedamo, da smo glina, torej slabotni, grešniki. Brez Božje moči ne moremo iti naprej. Ta Kristusov zaklad nosimo v svoji slabotnosti, mi smo namreč iz gline. Kajti moč Boga, sila Boga je tista, ki rešuje, ki zdravi, ki postavlja na noge. To je stvarnost naše ranljivosti. 

Priznanje, da smo ranljivi, slabotni, krhki, grešniki, je stvar velikodušnosti. Samo če sprejmemo, da smo glina, bo k nam prišla izredna moč Boga in nam dala polnost, rešitev, srečo, veselje, da smo rešeni. In tako bomo sprejeli Gospodov zaklad. Na tak način bomo pripravljeni sprejeti Gospodov klic in bomo v njem srečni. 

Prosimo Gospoda, naj poklicanim, pa tudi nam, pomaga odkrivati zaklad poklicanosti v ponižnosti. K bolj poglobljenemu razmišljanju o poklicanosti in o duhovnih poklicih nam bo v tednu molitve za duhovne poklice pomagala knjižica, ki so jo za letošnji teden pripravili v koprski škofiji. V knjižici so uvodi v posamezne skrivnosti rožnega venca, kateheza o duhovnih poklicih za tretje triletje, za vsak dan uvodi v svete maše, nagovori in prošnje. 


Molitev po škofijah

Škofija Celje
Škofijski molitveni dan za duhovne poklice bo v Petrovčah v soboto, 12. septembra. Ob 9. uri bo molitvena ura, ob 10. uri pa sveta maša.

Škofija Koper
Letos bo v koprski škofijski molitveni dan po posvetovanju z dekani osnovan nekoliko drugače. Odvijal se bo po župnijah v nedeljo, 13. septembra 2020.
Ervin Mozetič, škofov vikar za pastoralo v Škofiji Koper

Nadškofija Ljubljana
V soboto, 12. septembra, bo na Brezjah škofijski molitveni dan za nove duhovne poklice. Ob 8.30 bo molitev rožnega venca, nato molitvena ura in ob 10.30 sveta maša.

Škofija Novo mesto
Škofijski molitveni dan za duhovne poklice bo v soboto, 12. septembra 2020, na Zaplazu. Sveto mašo ob 10.30 bo ob somaševanju duhovnikov daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Tradicionalno škofijsko molitveno bdenje po župnijah novomeške škofije bo potekalo v noči s petka na soboto, 4. septembra na 5. septembra 2020.


V tem tednu in na molitveni dan posvetite več časa molitvi za nove duhovne poklice.

Nikar ne pozabimo, samo če sprejmemo, da smo glina, bo k nam prišla izredna moč Boga in nam dala polnost in prepričan sem, tudi nove duhovne poklice! 

 

Več na: http://cdp.nadskofija-maribor.si/