Umetniki za karitas v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici

18.1.2018 ob 19:00 Gorica (Italija) Umetnik, Umetnost, Dobrodelnost, Karitas

V četrtek, 18. januarja 2018, bo ob 19. uri v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici (Italija) odprtje razstave likovnih del, ki so nastala v dveh projektih na Sinjem vrhu nad Ajdovščino in sicer:

  • Junija 2017 Slovenija odprta za umetnost, v katerem so sodelovali slikarji in kiparji iz Slovenije, Armenije, Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Iraka, Italije in Mehike. Projekt Slovenija odprta za umetnost ima 25 let delovanja.
  • Avgusta 2017 Umetniki za karitas, v katerem so sodelovali slikarji in kiparji iz Slovenije, Nemčije, Nizozemske in Turčije. Projekt Umetniki za karitas ima 23 let delovanja.

Prvi in drugi koloniji sledijo potujoče razstave, ki sodobno likovno umetnost prinašajo med širše množice, razstave Umetniki za karitas pa vsebujejo tudi dobrodelno noto in opozarjajo na stiske ljudi ter vabijo k pomoči.

Skupna razstava projekta Slovenija odprta za umetnost in Umetniki za karitas bo predstavljena z naslovom Sinji vrh 2017 in je v takem obsegu v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici prvič ter je plod dolgoletnega sodelovanja Škofijske karitas Koper s kulturnimi delavci v zamejstvu. Glasbeni poklon bo izvedel Mladinski pevski zbor Emil Komel pod vodstvom zborovodkinje Damjane Čavdek Jug. Razstavo bo odprl sinjevrški gospodar Kristjan Vidmar.

Ob 20. uri se bo dogodek nadaljeval v komorni dvorani Kulturnega centra v okviru že tradicionalnih Srečanj pod lipami. Na temo Prepletanja umetnosti in dobrodelnosti bodo v pogovoru sodelovali Franka Žgavec, predsednica KC Lojze Bratuž in dolgoletna kulturna delavka na Goriškem, Jože Bartolj, slikar in kulturni urednik na Radiu Ognjišče, Anamarija Stibilj Šajn, likovna kritičarka in strokovna sodelavka obeh kolonij ter Jožica Ličen, sodelavka Karitas. Glasbeni poklon bo na violini zaigrala Lavra Vezjak, večer bo sklenjen z okusi iz Sinjega vrha.

Pripravila: Jožica Ličen, voditeljica projekta Umetniki za karitas, [email protected], GSM: 041 429 713.