V večno življenje pri Bogu je odšla s. dr. Ivanka Tadina

10.12.2019 ob 15:00 SŠK, Redovništvo
s. dr. Ivanka Tadina ŠSFKK - Foto: Tatjana Splichal s. dr. Ivanka Tadina ŠSFKK - Foto: Tatjana Splichal

V večno življenje pri Bogu je na praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije, 8. decembra 2019, odšla sestra dr. Ivanka Tadina, svetovalka Tajništva Slovenske škofovske konference.

S. Ivanka se je rodila 14. julija 1957 v Tržišču pri Rogaški Slatini. Po končani osnovni šoli v domačem kraju je končala srednjo vzgojiteljsko šolo v Celju, leta 1986 je diplomirala na Teološki fakulteti v Ljubljani, leta 1991 je doktorirala iz misiologije na Urbaniani v Rimu in si nato na Teološki fakulteti v Ljubljani pridobila naziv habilitirane docentke.

K šolskim sestram je vstopila leta 1998, 4. oktobra 2000 je v Repnjah izrekla svoje prve zaobljube in 2. oktobra 2004 v svoji rojstni župniji v Rogaški Slatini večne zaobljube. Po prvih zaobljubah se je preselila v skupnost na Strmem potu v Ljubljani, kjer je delovala kot katehistinja in se posvetila znanstvenemu delu. Leta 2002 je postala upravnica katoliškega vrtca Dominik Savio v Domžalah, leta 2004 pa direktorica Zavoda Dominik Savio. Občasno je predavala na Katehetsko pastoralni šoli in vodila Šolo za starše. V študijskem letu 2006/07 je predavala na Teološki fakulteti v Mariboru. Leta 2008 se je preselila v skupnost Ljubljana - Vič in bila tam tudi predstojnica od leta 2011 do 2014, ko se je zopet vrnila na Strmi pot.

Leta 2012 jo je prvič obisklala bolezen, s katero se je v veri borila in po svojih zmogljivostih nadaljevala v zaupanm poslanstvu. Ko se je zdravstveno stanje izboljšalo, je sprejela novo poslanstvo v Tajništvu Slovenske škofovske konference. Čeprav ji je bil poleti 2017 ponovno naložen težji križ bolezni, je po svojih zmogljivostih še rada sodelovala s svojo službo. Da bi ji bila v bolezni zagotovljena ustrezna oskrba, se je sredi novembra letos preselila v skupnost v Repnjah, vendar le za kratek čas. Na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja jo je v zgodnjih jutranjih urah Gospod poklical k sebi. Naj ji z večnim življenjem povrne vso njeno zavzetost za Božje kraljestvo in Cerkev.

Pokojna sestra Ivanka Tadina bo v torek, 10. decembra, od 13. ure dalje ležala v poslovilni vežici v Vodicah.
 Pogreb bo v sredo, 11. decembra, ob 15. uri. Zbrali se bomo pri poslovilni vežici, pokojno bomo pospremili v župnijsko cerkv, kjer bo sv. maša, nato bo pogreb na tamkajšnjem pokopališču.

Zavedanje, da nam je vse dano, je velika milost

V dobrem vrtcu rastemo vsi

Nadškof Zore: Na praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije je s. Ivanka pot prehodila do konca