Vabilo na kvatrnico na Mirenskem Gradu

23.9.2022 Mirenski Grad Škofija Koper, Marija
Foto: Danijel Olivo Foto: Danijel Olivo

Na Mirenskem Gradu bodo obhajali glavni praznik svetišča na jesenske kvatre – kvatrnico. Kvatrnica je dan zahvale za vse prejeto in prošnja za blagoslov ob trgatvi. Na Mirenskem Gradu kvatrnica sovpada tudi s praznikom Žalostne Matere božje, ki je zavetnica cerkve.

Letos bodo kvatrnico obhajali od 23. do 25. septembra. Praznovanje bo še posebej namenjeno zahvali za obvarovanje pred uničujočim ognjem, ki je poleti divjal na Krasu. Prosili bodo tudi za prenovo Cerkve v Sloveniji.

  • Priprava na praznovanje se bo pričela v petek, 23. septembra s postom zase in za Cerkev. Ob 20.30 bo križev pot po poti na Mirenski Grad.
  • V soboto, 24. septembra, bo ob 19h sveta maša s procesijo. Sledilo bo molitveno bdenje do polnoči. Priložnost bo tudi za spoved.
  • V nedeljo, 25. septembra bo ob 16h slovesna sveta maša, ki jo bo daroval generalni vikar koprske škofije msgr. Slavko Rebec.

Ob letošnjem požaru na Krasu so v spomin na dogodek in v hvaležnost vsem, ki so sodelovali pri gašenju, v Gnidovčevem domu na Mirenskem Gradu pripravili fotografsko razstavo s fotografijami, ki so nastale ob požaru. Razstavljenih je 62 fotografij, na projekciji so še mnoge druge. Na povabilo se je odzvalo skoraj 40 avtorjev. Razstava je odprta vsak dan med 8h in 18h.

Več informacij dobite na spletni strani Mirenskega Gradu.