Vabilo na novinarsko konferenco ob predstavitvi akcij Za srce Afrike in Z delom do dostojnega življenja

20.8.2015 ob 11:30 Ljubljana Akcija, Afrika , Karitas

 

VABILO

V galeriji Družina, na Krekovem trgu 1 v Ljubljani, bo v četrtek, 20. avgusta 2015, ob 11.30 novinarska konferenca, na kateri bomo predstavili dobrodelni akciji Slovenske karitas z naslovoma Za srce Afrike in Z delom do dostojnega življenja, ki potekata v času od 15. avgusta do 15. septembra 2015.

Akcija Za srce Afrike letos poteka že deseto leto. Zbrana sredstva so namenjena razvojno-humanitarnim projektom na področju zdravstva, šolstva ter oskrbe z vodo in hrano, ki jih Karitas izvaja v sodelovanju s slovenskimi misijonarji v osrednjem delu Afrike. Posamezne razvojne projekte sofinancira tudi Ministrstvo za zunanje zadeve RS. Dosedanja pomoč iz Slovenije dnevno lajša življenje že preko 250.000 ljudem v srcu Afrike.

Preko akcije Z delom do dostojnega življenja s trajno mesečno podporo najrevnejšim družinam v Afriki letos nadaljujemo že šesto leto, v  Albaniji pa drugo leto. Letos bomo začeli s podporo družinam tudi na Šrilanki. Glavni namen te akcije je, da lahko družina preko lastnega dela in dodatnega mesečnega zaslužka (24 EUR v Afriki, 48 EUR v Albaniji in 30 EUR na Šrilanki), preživi in dostojneje živi, ima dostop do hrane, zdravil in šolskih potrebščin. Z nami je že 425 slovenskih mesečnih darovalcev, ki podpirajo 279 družin v Afriki in 12 v Albaniji.

Akciji in projekte bodo predstavili:
- Imre Jerebic in Jana Lampe, Slovenska karitas,
- Mitja Štrukelj, generalni direktor Direktorata za mednarodno razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč, Ministrstvo za zunanje zadeve RS,
- Slavka Fujan, darovalka, ki že 4 leta z mesečnim darom podpira družino v Afriki.

 

Na konferenci boste lahko prejeli tudi video gradivo o projektih v Afriki.

Več informacij: Slovenska karitas, Jana Lampe, tel. 01/300-59-68,M: 031/344-481, e-naslov: jana.lampe@karitas.si.