Vabilo na novinarsko konferenco ob predstavitvi akcije 40 dni brez alkohola

18.2.2015 ob 11:30 Ljubljana Cerkev v Sloveniji, Karitas, Post

PLAKAT

V galeriji Družine na Krekovem trgu 1 v Ljubljani bo v sredo, 18. februarja 2015, ob 11.30 novinarska konferenca, na kateri bomo predstavili letošnjo akcijo 40 dni brez alkohola, ki bo potekala od srede, 18. februarja, do sobote, 4. aprila.

Slovenska karitas s soorganizatorjema Javno agencijo RS za varnost prometa – svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu in Zavodom Med.Over.Net. že deseto leto spodbuja k preventivni akciji 40 dni brez alkohola. V akciji sodelujejo tudi Zavod Varna pot, Katedra za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani (projekt Sporočilo v steklenici) in društvo Žarek upanja. V smislu letošnjega poudarka »Za moje in tvoje dostojanstvo« želimo poudariti, da prekomerno uživanje alkohola prizadene dostojanstvo mnogih ljudi, še posebej otrok. Kot gost v akciji bo letos sodelovalo tudi društvo NACOA - Društvo za pomoč otrokom alkoholikov.

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:
      Imre Jerebic sSlovenske karitas, bo predstavil vsebino in potek letošnje preventivne akcije.
     Dr. Jože Ramovš iz Inštituta Antona Trstenjaka, bo predstavil razmišljanje o prizadetem dostojanstvu alkoholikov in njihovih svojce.
     mag. Igor Velov iz Agencije za varnost v prometu, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, nam bo spregovorila o problematika alkohola v prometu.
      Nataša Sorko iz društva Žarek upanja nam bo spregovorila o ugotovitvah raziskave med slovenskimi osnovnošolci tretje triade glede pitja alkohola.
      Sonja Gerić Bevec iz društva NACOA bo na kratko predstavila svoje društvo za otroke alkoholikov ter občutja in čustva, ki jih otroci doživljajo v družinah s prekomernim pitjem alkohola.

Za novinarska vprašanja bodo med nami tudi zdravljeni alkoholiki iz programa Vrtnica. 

Za novinarska vprašanja bodo med nami tudi zdravljeni alkoholiki iz programa Vrtnica.

Kontaktne osebe organizatorjev:
Slovenska karitas, Mojca Kepic, tel. 01/300–59–60, e-naslov: [email protected]
Javna agencija RS za varnost prometa, Mateja Markl, tel. 01/400–88–70, e-naslov: [email protected]