Velikonočno sporočilo med pripadniki Slovenske vojske

1.4.2015 Škrilj, Generalštab Velika noč, Vojaški vikariat
Velikonočno sporočilo med vojaki Velikonočno sporočilo med vojaki

V sredo, 1. aprila, je Vojaški vikariat dopoldne pri pripadnikih enote za specialno delovanje na Škrilju, opoldne pa na Generalštabu, z udeleženci prireditve podelil nekaj misli ob prihajajočih velikonočnih praznikih.

V vsakdanjem življenju izkušamo, kako smo prav vsi ljudje pred izzivom, kaj bomo storili s svojim pohlepom in voljo po nadvladi. Tako tisti „zgoraj“, kot tisti „spodaj“ na družbeni lestvici. Hkrati je človek bitje upanja, ki ga žene naprej, da vztraja in dela dobro, kjerkoli se že nahaja...

Poslanico je prebral vojaški vikar Jože Plut, voščilo sta izrekla tudi namestnik NGŠSV brigadir David Humar in poveljnik ESD podpolkovnik Uroš Paternus.

S pripadniki na misijah bodo velikonočne praznike obhajali tudi vojaški kaplani: Milan Pregelj na Kosovem in Aleksander Urek v Libanonu.

Vikar in pastoralni asistenti bodo v soboto doma obiskali pripadnike na stražarskih mestih in obhajali vigilijo v ljubljanski stolnici, kjer bo nekaj pripadnikov Slov. vojske in njihovih družinskih članov prejelo zakramente uvajanja.

POSLANICA