VI. svetovno srečanje Bratstva bolnikov in invalidov v Sloveniji

21.7.2014 Celje Bolnik, Svetovno srečanje

VABILO

Od ponedeljka, 21. do ponedeljka, 28. julija 2014, bo v Celju, v Domu sv. Jožefa (Plečnikova 29), potekalo VI. svetovno srečanje Krščanskega bratstva trajno bolnih in telesno prizadetih oseb (krajše Bratstvo).

Gre za svetovno srečanje voditeljev Bratstva, ki je navzoče v 50 državah sveta. Njegov namen je povezovanje bolnikov in invalidov, ki postajajo drug drugemu spodbuda in moč na poti življenja. Vsaka 4 leta potekajo takšna srečanja, ko se zberejo delegati, bolniki, invalidi  in njihovi spremljevalci, odgovorni  za delovanje Bratstva po svetu. Prvič bo takšno srečanje v Sloveniji. Bo okrog 60 udeležencev iz Afrike, Evrope, Amerike in Azije. Spregovorili bomo o življenju Bratstva po svetu, o dosedanjem delu in načrtih za prihodnost. Izvolili bomo tudi novo vodstvo svetovnega Bratstva za prihodnja štiri leta. Geslo srečanja bo: »Še bomo gradili v občestvu«.

  • V petek 18. Julija ob 11. uri bo tiskovna konferenca v domu sv. Jožefa v Celju, kjer bomo predstavili Bratstvo v Sloveniji, Mednarodno in Svetovno Bratstvo in potek priprav na Svetovno srečanje Bratstva.
  • V torek, 22. julija bo svečano odprtje Svetovnega srečanja Bratstva. Dom sv. Jožefa, Plečnikova 29,  Celje. Ob 10. uri bo v cerkvi sv. Jožefa v Celju škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek daroval sveto mašo z vsemi zbranimi ob začetku Svetovnega srečanja Bratstva.
  • ob 11.30 uri sledi v Domu sv. Jožef v Kardinalovi dvorani slovesno odprtje Svetovnega srečanja Bratstva. Svojo udeležbo so potrdili: podžupanja Mestne občine Celje, mag. Darja Turk, Ljudmila Novak (poslanka in predsednica Nsi) , Damjan Hovnik (namestnik predsednika Zveze Paraplegikov Slovenije), Monika Planinc (članica Zveze društev za cerebralno paralizo - iz VDC Sonček,Krško), Jože Zupančič, Vlado Bizant in Roman Travar (nekdanji duhovni asistenti Bratstva v Sloveniji), predstavnica Marijinih sester in sester usmiljenk (Hčere krščanske ljubezni).
  • V petek, 25. julija dobrodošli, da se pridružite udeležencem Svetovnega srečanja na romanju in pikniku. Ob 11.30 uri bo sveta maša na Brezjah. Nato gremo na  Zaplano nad Vrhniko, kjer bo blizu cerkve v Domu Bratstva srečanje in piknik okrog 16. ure.

 

Tone Planinšek
voditelj Bratstva