Vodilni vojaški pastoralni delavci v Parizu o duhovni oskrbi ranjenih in trpečih

3.2.2014 Pariz Cerkev v svetu, Izobraževanja
Udeleženci konference vodilnih vojaških duhovnikov in škofov v Parizu 2014 Udeleženci konference vodilnih vojaških duhovnikov in škofov v Parizu 2014

Konference vodilnih vojaških duhovnikov in škofov zveze NATO in Partnerstva za mir v PArizu se je udeležil tudi vojaški vikar dr. Jože Plut.

Letos je v organizaciji ameriškega poveljstva v Evropi (USEUCOM) in francoske vojske od 3.-7. februarja potekala že 24. mednarodna konferenca vodilnih vojaških duhovnikov (25th International Military Chiefs of Chaplains Conference). Bilo je prek šestdeset udeležencev iz držav članic NATA, Partnerstva za mir in prijateljskih držav (Nova Zelandija, Avstralija, Južna Koreja, Južnoafriška republika itd).

Ob izbranih predavateljih so razmišljali o temi z nasovom: Trpljenje in upanje. Z različnih vidikov je bila prikazana vloga in poslanstvo duhovne oskrbe ranjenih, trpečih in bolnih in vključevanje duhovne oskrbe v procese zadravljenja.

Slovenska vojska (Vojaški vikariat) je bila soorganizator take konference leat 2005, predvidoma bo dogodek gostila tudi leta 2016.