Zahvala Imreta Jerebica

20.9.2012 Ljubljana Karitas
Zahvala Imreta Jerebica - foto - Janez Platiše Zahvala Imreta Jerebica - foto - Janez Platiše

Hvala Vam, spoštovani gospod predsednik za odlikovanje, ki me je zares presenetilo in ga spoštljivo sprejemam!

Z veseljem pa ga delim z Vami sodelavci Karitas, ker skupaj pletemo mrežo dobrote, solidarnosti in upanja.

Ko se oziram na prehojeno 20-letno pot dela na Slovenski karitas, ponižno ugotavljam, da sem dar služenja, darovanja in solidarnosti prejel od zgoraj ter v rodni družini, v ustanovah, kjer sem se vzgajal ali delal. Možnost razvijati in piliti te darove pa sem imel v svoji družini in med sodelavci Karitas.

Hvala vsem, ki ste tukaj, da mi to omogočate, hvala Njemu od Zgoraj Jezusu Kristusu za poklic služenja.

Odlikovanje zavezuje mene in tudi Vas, sodelavci Karitas, da še naprej rastemo skupaj, da v kriznih in dobrih časih ne bi zatajila solidarnost, upanje, sočutje do sebe in sočloveka.

Odlikovanje je priložnost, da veliko srce dobrote, čutenja z ubogimi v naši družbi ali izven meja naše domovine, pridobi na lesku in da se veselimo, da smo to, kar smo 11.000 prostovoljcev – dobrih ljudi, ki jih današnji potrošniško usmerjen človek in družba krvavo potrebujeta.

In končno je odlikovanje svež žarek upanja za tistih 150.000 prosilcev pomoči, ki se vsako leto zatekajo k nam po pomoč in pri naših prostovoljcih in strokovnih delavcih v specifičnih programih dobijo več kot le paket hrane in suho svetovanje: dobijo človečnost, začutijo srce, ki vidi, čuti, sodoživlja in da tudi sebe poleg materialnih darov.

Še enkrat hvala Vam, spoštovani predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk za priložnost in čast meni, moji družini, sodelavcem in prijateljem za promocijo dobrote, solidarnosti in upanja.


Imre Jerebic
generalni tajnik Slovenske karitas