Zahvala sodelujočim na dobrodelnem koncertu Klic dobrote 2014

26.11.2014 Celje Karitas

Letošnji 24. dobrodelni koncert Klic dobrote, ki je potekal v sredo, 26. novembra 2014, je v dvorano Golovec v Celju ponovno privabil ljudi odprtega srca. Dogodek sta organizirala Slovenska karitas in Radiotelevizija Slovenija v sodelovanju z Radiem Ognjišče. Prireditev sta poleg drugih vidnih gostov iz javnega življenja z obiskom počastila predsednik Vlade Republike Slovenije, dr. Miro Cerar, in predsednik Državnega Zbora RS, dr. Milan Brglez.

Scenarist Tadej Sadar je v duhu letošnjega gesla Tedna Karitas »V družini sem doma« z veznim besedilom in izborom pesmi popeljal obiskovalce, poslušalce in gledalce v prijeten večer, namenjen lepi glasbi, povezanosti in solidarnosti. Koncert sta povezovala voditelja Bernarda Žarn in Jure Sešek. Prireditev je režiral Tomaž Švigelj. Iz studia v Ljubljani se je v družbi mladih prostovoljcev Karitas, skavtov in družin, ki so sprejemali telefonske klice, oglašal Gregor Čušin.

Tudi letos je bil glavni namen dobrodelnega koncerta zbiranje sredstev za pomoč slovenskim družinam v stiski. Za ta namen se je do konca koncerta zbralo 141.300,00 EUR. Akcija zbiranja za družine v stiski se bo nadaljevala do konca koledarskega leta. Zbrana sredstva Klica dobrote so eden iz med pomembnejših virov za pomoč 22.000 družinam, ki jim pomaga Karitas v Sloveniji.

Slovenska karitas se zahvaljuje vsem dobrotnikom, podjetjem in posameznikom, ki so in še bodo sodelovali v tej dobrodelni akciji. Iskrena zahvala vsem nastopajočim pevcem in glasbenikom.

Na prireditvi so s plesom in petjem v živo nastopili naslednji glasbeniki in izvajalci: Elaiza iz Nemčije, Neisha, Ditka, Vox Arsana, skupina Gadi, ansambel Zupan, Petra Gorše, Alex Volasko in Otroški pevski zbor CiciDo.

Prireditev v dvorani Golovec so omogočili: Mestna Občina Celje, Celjski sejem, Cvetličarna Gardenia in podjetje Silič d.o.o.. Zahvaljujemo se tudi Telekomu Slovenije, ki je omogočil brezplačno uporabo klicnega centra, kjer so prostovoljci prevzemali klice.

Posebna zahvala je namenjena tudi številnim prostovoljcem, ki so z marljivim delom omogočili, da je prireditev nemoteno potekala. Pri pripravi dvorane in v sklopu prireditve so sodelovali prostovoljci župnijskih Karitas Petrovče, Gotovlje, Vransko, Nova Cerkev, Ponikva,  Mozirje in

Griže, Prostovoljno gasilsko društvo Lokrovec - Dobrova, skavti župnije sv. Cecilije Celje ter dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene šole Celje.

Dobrodelna akcija Klic dobrote bo potekala do konca koledarskega leta. Vsi, ki bi še želeli darovati, to lahko storijo po telefonski številki 01/300–59–60, na spletni strani Slovenske karitas www.karitas.si ali z neposrednim nakazilom na Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: 00 3514, Koda namena:CHAR, BIC banke: LJBASI2X, namen: Klic dobrote.

Iskrena hvala vsem za solidarnost!

Imre Jerebic
generalni tajnik Slovenske karitas