Zgoščenka Obisk papeža Benedikta XVI. v Ogleju

3.4.2012 Italija in Slovenija Papež Benedikt XVI.
papež Benedikt XVI. papež Benedikt XVI.

Deželni sedež Italijanske radiotelevizije RAI za Furlanijo Julijsko krajino v Trstu, ki ga vodi direktor Roberto Collini, je pred kratkim izdal zgoščenko v slovenščini, na kateri je posnetek večjega dela neposrednega televizijskega prenosa obiska papeža Benedikta XVI. v Ogleju 7. maja 2011.

Neposredni prenos so skupno pripravili italijanski in slovenski sporedi ter časnikarji Deželnega sedeža RAI v Trstu, Televizije Slovenija in Regionalnega RTV centra Koper – Capodistria, tako da so ga s slovenskimi in italijanskimi komentarji neposredno predvajali vsak na svojih frekvencah v slovenščini in italijanščini tako v Furlaniji Julijski krajini kot v Republiki Sloveniji.

Družba RAI je posnetek neposrednega prenosa v italijanščini izdala že lani, zdaj pa je na svetlem zgoščenka s posnetkom slovenskega neposrednega prenosa RAI, ki sta ga komentirala časnikar Ivo Jevnikar in dekan Karlo Bolčina, režirala ga je odgovorna za slovenske sporede RAI Martina Repinc, ostali številni sodelavci pri čezmejnem podvigu pa so navedeni na ovoju zgoščenke.


Besedilo je pripravil Ivo Jevnikar.