19. večer i3: Joseph Mussomeli, veleposlanik ZDA

19.5.2014 ob 17:00 Ljubljana Fakulteta za poslovne vede, Izobraževanja

Fakulteta za poslovne vede in založba Družina, tokrat v soorganizaciji z Veleposlaništvom Združenih držav Amerike v Sloveniji, vabita na ciklus večerov z naslovom »i3 - inovativnost & interdisciplinarnost & internacionalnost«. Dogodek je namenjen iskanju novih odgovorov na izzive današnjega, predvsem na področju razvoja poslovanja, ekonomije, družbe in vrednot.

Na tokratnem pogovoru bomo gostili g. Josepha MUSSOMELIJA, odličnega sogovornika na mnogih področjih. Vodilna tema pogovora bo Socialno tržno gospodarstvo – poti in stranpoti in bo usmerjena v razpravo o ekonomskih vprašanjih, povezanih z razvojem gospodarstva, o zasebni pobudi, socialnosti tržnega gospodarstva, šolstvu in njegovem potencialu ter o vzgibih za porajanje korupcije. Pogovor bo v ponedeljek 19. maja 2014 ob 17.00 uri v Galeriji Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani in bo potekal v angleškem jeziku.

Joseph A. Mussomeli se je rodil leta 1952 v New Yorku. Srednješolsko izobrazbo je pridobil na Camden Catholic High School, leta 1975 pa je na Trenton State Collegu (danes: The College of New Yersey) diplomiral na področju političnih znanosti. Leta 1978 je s področja prava diplomiral še na Rutgers School of Law – Camden. Kot pravnik se je v New Jerseyju najprej zaposlil na prizivnem sodišču, nato pa je prevzel mesto namestnika generalnega tožilca v tej zvezni državi. Na ameriškem zunanjem ministrstvu se je zaposlil leta 1980. Kot diplomat je med drugim deloval v Egiptu, na Filipinih, na Šrilanki, v Maroku, Bahrajnu, Kambodži (veleposlanik med leti 2005 in 2008) in Afganistanu. Za veleposlanika ZDA v Sloveniji je bil imenovan leta 2010. To službo opravlja še danes.

Za dodatne informacije in potrditev udeležbe se obrnite na sedež Fakultete za poslovne vede pri Katoliškem inštitutu na Ciril-Metodovem trg 9 v Ljubljani, na tel. 01/3602 884 ali 0820/52 300 ali e-naslov [email protected].


Pripete datoteke:

i3-plakat-Mussomeli.pdf
i3-vabilo-Mussomeli.pdf