Pogovorni večer Ad Fontes in sveta maša za pokojne sodelavce Fakultete za pravo in ekonomijo

8.11.2023 ob 17:00 Ljubljana Fakulteta za poslovne vede, Izobraževanje

V sredo, 8. novembra 2023, bo ob 17. uri v kapeli Teološke fakultete (Poljanska cesta 4) sveta maša v spomin vseh pokojnih sodelavcev, profesorjev in tudi študentov Fakultete za pravo in ekonomijo (FPE), ob 18. uri pa bo v prostorih FPE pogovorni večer Ad Fontes posvečen dr. Janezu Arnežu (1923–2021).

Prvi dogodek v letošnjem ciklu Ad Fontes bo goste popeljal v bogat arhiv Studia slovenica, ter predstavil njegovega ustanovitelja. Večer bo posvečen dr. Janezu Arnežu (1923–2021) ob 100–letnici njegovega rojstva. Slovenski ekonomist, pronicljivi katoliški intelektualec in domoljub, ki je zaslužen za zbiranje in ohranjevanje kulturne dediščine slovenskega izseljenstva v arhivu Studia slovenica, je bil ustanovitelj in neutruden zbiratelj slovenskih knjig in dokumentov v tujini. Pogovorni večer, ki ga bo povezoval doc. dr. Nik Trontelj, bo namenjen osvetlitvi življenja in dela dr. Arneža ter posebej njegovemu življenjskemu projektu – zbiranju gradiva izseljencev pod okriljem ustanove Studia slovenica. Gostje na okrogli mizi bodo spregovorili o svojih osebnih spominih na Janeza Arneža in njegovo delo ter predstavili zgodovino, pomen in vizijo arhiva Studia slovenica, edinstvene zbirke izseljenskega gradiva na slovenskih tleh.

Potrdite svojo udeležbo na tej povezavi: https://fb.me/e/1m5WCZGo0

Gostje večera bodo dr. Renato Podbersič, Andreja Klasinc Škofljanec, dr. Janez Jurij Arnež ter Peter Arnež

Kaj je Ad Fontes ali k (iz)virom? Serija pogovornih dogodkov, kjer mladim in starim ponudimomožnost poslušati izvire znanja, argumentiranih komentarjev in poglobljenih analiz v obliki prepoznavnih gostov ter strokovnih komentatorjev ter priložnost, da ob izviru razvijajo svoje misli, poglede ter rastejo v argumentaciji svoji stališč.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na referat FPE preko tel.: +386 40 456 600 ali e-pošte: [email protected].