20-letnica Izseljenskega društva Slovenija v svetu

25.6.2012 Slovenija Kultura

Izseljensko društvo Slovenija v svetu letos praznuje 20-letnico delovanja. Ob tej priložnosti bodo v poletnih mesecih potekale v nadaljevanju navedene prireditve:

1. V Slovenski filharmoniji na Kongresnem trgu 10 v Ljubljani je bil v četrtek, 7. junija 2012, ob 20.00 koncert Mešanega pevskega zbora San Justo iz Argentine.

2. V Zavodu sv. Stanislava na Štuli 23 v Šentvidu nad Ljubljano bo v ponedeljek, 25. junija 2012, ob 20.00 koncert slovenskih pevcev in glasbenikov iz Argentine, ki bodo izvajali samospeve slovenskih in argentinskih skladateljev Benjamina Ipavca, Antona Lajovica, Lucijana Marije Škerjanca, Stanka Premrla, Alojzija Geržiniča, Josipa Pavčiča, Carlosa Guastavina, Astorja Piazzolle idr. Recitirali bodo tudi poezijo slovenskih izseljenskih pesnikov. Program bodo izvajali: baritonista Ivan Andrés Arnšek in Lucas Somoza Osterc, basbaritonist Marcos Fink, pianistka Jelena Boljubaš, violinistka Mojca Jerman ter recitator Tone Kuntner.

3. Na Veliki planini bosta v nedeljo, 1. julija 2012, potekala praznovanje nedelje Slovencev po svetu in 19. tabor Slovencev po svetu. Poleg maše in pozdravov predstavnikov več ustanov bo na programu tudi nastop dijakov iz Argentine in Kanade. Več o tem v posebnem obvestilu.

4. Športni prireditvi

Drugo prvenstvo Slovencev po svetu v odbojki bo potekalo v Srednji zdravstveni šoli na Poljanska cesti 61 v Ljubljani. V petek, 20. julija 2012, bo ob 18.00 otvoritvena tekma z moštvom Vlade Republike Slovenije, v soboto, 21. julija, ob 9.00, pa se bo začelo prvenstvo z moštvi iz zamejstva in izseljenstva.


Dodatne informacije dobite na sedežu Izseljenskega društva Slovenija v svetu, tel. 01/512–89–20 ali po e-pošti na naslovu [email protected]. Prim. tudi www.drustvo-svs.si.