Koncert: Slovenske melodije na citrah in violini

12.1.2020 ob 16:00 Celje Glasba, Dom sv. Jožef, Kultura
Janja Brlec in Peter Napret Janja Brlec in Peter Napret

Dom sv. Jožef Celje vabi na koncert iz sklopa "Glasba na hribu", z naslovom: Slovenske melodije na cihrah in violini, ki bo v nedeljo, 12. januarja 2020, ob 16. uri v kardinalovi dvorani (Plečnikova 29).

Nastopila bosta Janja Brlec, citre in Peter Napret, violina.

Janja Brlec sodi po številu nagrad med najuspešnejše citrarje tako v Sloveniji kot v Evropi. Z odliko je diplomirala na Visoki šoli za glasbo in gledališče pri prof. Georgu Glaslu v Münchnu ter magistrirala na Univerzi Mozarteum v razredu prof. Haralda Oberlechnerja v Salzbrugu. Redno koncertira solistično ter v različnih zasedbah po Sloveniji in tujini. Nastopila je na številnih mednarodnih festivalih v Avstriji, Nemčiji in Hrvaški. Izvedla je krstne izvedbe skladb skladateljev: Bernd Redmann, Dorothea Hoffman, Fredrik Schwenk, Luiz Gustavo Briholi Peigo, Jelena Dabić, Christian Dieck, Alexander Strauch, Thobias Peschanel, Bojan Glavina, Larisa Vrhunc in Goran Bojčevski. Posnela je zgoščenko Med strunami ter izdala učbenik Citrarska mavrica.

Peter Napret je violinist in citrar. Študiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter na Tirolskem deželnem konzervatoriju v Innsbrucku.  Poučuje na več glasbenih šolah ter se ukvarja tudi s starejšimi učenci. Nastopa po Sloveniji, igral pa je že tudi po več evropskih državah. Nekajkrat je nastopal tudi kot citrarski solist z orkestrom Slovenske filharmonije in drugimi orkestri. Večkrat je bil član različnih komisij na slovenskih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Piše priredbe za citre, izdal je citrarski učbenik, publicira v različnih strokovnih časopisih (tudi v tujini) in organizira citrarske prireditve, Za svoje delo je prejel že več nagrad. Je soustanovitelj Citrarskega društva Slovenije, čigar predsednik je bil kar 20 let. prav tako je ustanovil Slovenski citrarski kvartet, katerega članica je tudi Janja Brlec. Janja in Peter skupaj nastopata še iz let, ko je bila Janja Petrova učenka citer. Sad njunega dolgoletnega sodelovanja je zgoščenka Slovenski venček, ki sta jo izdala pred dvema letoma.


Pripete datoteke:

koncert Janja Brlec citre, Peter napret violina, januar, 2020.pdf