11. knjiga zbranih del Lojzeta Kozarja Njene postaje

Povest Njene postaje Povest Njene postaje

Izšla je 11. knjiga Zbranih del Lojzeta Kozarja Njene postaje.

Tik pred 110-letnico rojstva Božjega služabnika Alojzija Kozarja je izšla knjiga Njene postaje, ki je Kozarjevo zadnje veliko delo, v katerem se je lotil temeljnih vprašanj, s katerimi se tako ali drugače srečuje vsak človek. Odgovori, ki jih ponuja, so najbolj domišljeni, pretehtani, preverjeni v življenju.

Dogajanje je postavljeno v Prekmurje, v Ljubljano in v širši slovenski prostor. Knjigo lahko vzamejo za svojo učitelji, saj učiteljica Jožica predstavlja najlepše in najboljše, kar pomeni ta poklic. Knjigo lahko vzamejo v roke tisti, ki so postavljeni na kakršna koli vodilna mesta. Knjigo lahko vzamejo v roke tisti, ki želijo razumeti našo polpreteklo zgodovino. Knjigo lahko vzamejo v roke tisti, ki si želijo napetega dogajanja, skoraj že kriminalk. Predvsem pa lahko vzame knjigo v roke tisti, ki išče smisel, ki išče nekaj več v življenju. V Jožičina usta Kozar polaga razlago vsebine vere, kaj pomeni sveta maša, kaj pomenijo zakramenti, kaj je večno življenje.

Zadnje Kozarjevo veliko literarno delo, povest Njene postaje, je njegova izpoved o smislu človekovega življenja, ki je v prizadevanju za dobro.

Knjigo Njene postaje, kakor tudi druge Kozarjeve knjige, je možno dobiti na naslovu: Župnija Odranci, Trg Lojzeta Kozarja 1, 9233 Odranci po predhodnem sporočilu na e-naslov: [email protected].