Nova knjiga: Antonieta Meo

Naslovnica Naslovnica

Dino De Carolis
Antonieta Meo
Nenča in njena mala zgodba

Mala zgodba, objavljena v tej knjižici, nas vodi na pot svetosti, ki jo je Antonieta Meo, po domače Nenča, prehodila tako preprosto in s takšnim navdušenjem: s svojo ljubeznijo do Jezusa, z veseljem, da je hčerka Boga Očeta, s svojim velikim prijateljstvom s sošolci, z globoko ljubeznijo do družine, s svojim nenehnim veseljem, prizadevanjem v šoli, z vedrino, s katero je sprejemala vse, s sposobnostjo, da je tudi svoje trpljenje spreminjala v dar ljubezni, z velikodušnostjo svojega darovanja, ki ni poznalo računanja in meja, z žrtvovanjem, ki ga je opravila z veseljem, ker je bilo dar in igra ljubezni.
Antonieta Meo, mala velika Jezusova prijateljica, je svoje trpljenje spremenila v igro ljubezni in te strani Dina De Carolisa želijo mnoge otroke približati njihovi vrstnici, ki si je prizadevala za svetost, pa tudi odraslim pomagati bolje razumeti njen lik.

Papež Benedikt XVI. je otrokom iz Katoliške akcije postavil Antonieto Meo, ki je prav tako izhajala iz njihovih vrst, za zgled, saj je, čeprav je bila krhka deklica, dala močno in trdno pričevanje za evangelij in pustila globoko znamenje v rimski skupnosti.

 
Format 11,5 x 18 cm, 80 strani in 16 dodatnih strani barvnih ilustracij

Več na:

http://www.novisvet.si/index.php?option=com_content&view=article&id=594&Itemid=132#pric

https://www.facebook.com/novisvet.si