Odprtje razstave slikarskih in kiparskih del Lovra Inkreta

17.1.2013 Ljubljana Razstava, Zavod sv. Stanislava
Avtor: Lovro Inkret Avtor: Lovro Inkret

V Galeriji Staneta Kregarja v Zavodu sv. Stanislava bodo v četrtek, 17. januarja 2013, ob 19.00, odprli razstavo slikarskih in kiparskih del akad. kiparja Lovra Inkreta z naslovom Subtilno v abstraktnem 2. Avtorja in njegova dela bo predstavil dr. Lev Menaše. Na odprtju bodo s kulturnim programom sodelovali učenci zavodske glasbene šole. Razstava bo odprta do četrtka, 28. februarja 2013.

Predstavitev umetnika

Lovro Inkret se je rodil 19. julija 1949 v Ljubljani. Maturiral je na oddelku za industrijsko oblikovanje na Šoli za oblikovanje, nato pa je vpisal študij kiparstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 1976 pri prof. Slavku Tihcu tudi diplomiral. Po končanem študiju je nekaj let delal kot grafični in industrijski oblikovalec. Od leta 1990 ima status svobodnega likovnega ustvarjalca. Je dolgoletni član ZDSLU in DLUL. Živi in dela v Ljubljani ter v Šentrupertu na Dolenjskem. Do sedaj se je predstavil na 23 samostojnih in sodeloval na 16 skupinskih razstavah.

Podrobneje o razstavi in umetniku


Dodatne informacije dobite pri gospe Bernardi Podlipnik v Zavodu sv. Stanislava na Štuli 23 v Šentvidu nad Ljubljano, tel. 01/582–22–00, e-naslov: [email protected].