Otvoritev razstave in koncert v Bovcu

30.6.2012 ob 20:00 Bovec Škofija Koper, Umetnost, Župnijski dogodek
M. Metlikovič, Kralj David s harfo, 2008-2010 - vitraj, taljeno steklo s črtno poslikavo, 255 x 72 cm (izrez)  kapela Božje ljubezni, Zavod A. M. Slomška, Maribor M. Metlikovič, Kralj David s harfo, 2008-2010 - vitraj, taljeno steklo s črtno poslikavo, 255 x 72 cm (izrez) kapela Božje ljubezni, Zavod A. M. Slomška, Maribor

Župnija Bovec letos praznuje 820-letnico, 20-letnico delovanja pa obeležuje tudi Društvo ARS Bovec. Ob tej priložnosti bodo tudi v sodelovanju z občino Bovec pripravili več dogodkov. V pričujočem besedilu izpostavljamo razstavo slikarskih del Mateja Metlikoviča in koncert Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem.

Razstava slikarskih del Mateja Metlikoviča

V cerkvi Device Marije v Bovcu bo v soboto, 30. junija 2012, ob 20.00 otvoritev razstave slikarskih del slikarja Mateja Metlikoviča. Avtorja in njegova dela bo predstavila kustosinja Monika Ivančič Fajfar, večer pa bodo z glasbenim programom popestrili Ema Grčman (čelo), Jakob Grčman (kitara) in Silvana Nuhijeva (glas, klaviature).

Predstavitev dela slikarja Mateja Metlikoviča

Matej Metlikovič (1956) je leta 1978 diplomiral na slikarskem oddelku Akademije za likovno umetnost, kjer je nadaljeval podiplomski študij na slikarski specialki. Leta 1982 je postal član Društva slovenskih likovnih umetnikov DSLU (danes DLUL – ZDSLU). Od 1992 naprej deluje kot samostojni ustvarjalec na področju kulture s statusom umetnika. Vsa leta po končanem študiju neprekinjeno ustvarja in razstavlja v Sloveniji in tujini ter se udeležuje domačih in mednarodnih likovnih kolonij/delavnic. Oblikuje in ilustrira knjige s pesniškimi besedili. S svojimi deli je opremil več sakralnih in zasebnih prostorov v Sloveniji, Avstriji, na Hrvaškem in v Nemčiji. Najpomembnejši projekti zadnjih let so vitraji v kapeli Doma dr. Janka Benedika v Radovljici, vezeni paramenti za novi zunanji oltar na Brezjah in vitraji v kapeli Zavoda A. M. Slomška v Mariboru.

Koncert Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem

V cerkvi Device Marije v Bovcu bo v nedeljo 1. julija 2012, ob 20.00 koncert Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem pod vodstvom Ambroža Čopija.

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem je ustanovil Ambrož Čopi, koncert v Bovcu, pa bo prvi nastop zbora na Bovškem. Prvič bodo izvedli Čopijevo skladbo na temo umetnin akademskega slikarja Mateja Metlikoviča, ki bodo prav tedaj razstavljena v omenjeni cerkvi.


Dodatne informacije dobite v Društvu ARS Bovec, GSM 031/643–147 ali po e-pošti na naslovu [email protected].