Podelitev diplom prvim diplomantom Fakultete za poslove vede

V torek, 17. decembra 2013, je Fakulteta za poslovne vede pri Katoliškem inštitutu podelila diplomske listine svojim prvim diplomantom. Naziv diplomirani ekonomist oz. diplomirana ekonomistka (UN) si je pridobilo 7 diplomantov univerzitetnega študijskega programa Poslovne vede. 5 diplomantov je študentov prve generacije, ki so s študijem poslovnih ved pričeli v študijskem letu 2010/11, dva diplomanta pa sta se na fakulteto vpisala eno leto kasneje.

Diplomante, njihove svojce, profesorje, sodelavce in prijatelje Fakultete za poslovne vede in Katoliškega inštituta sta v okviru tradicionalnega predbožičnega srečanja pozdravila in nagovorila dekan fakultete dr. Žiga Andoljšek in direktor Katoliškega inštituta dr. Robert Petkovšek. Dr. Andoljšek je med drugim izpostavil zelo različna področja, ki so jih diplomanti obravnavali v svojih diplomskih nalogah, med katere sodijo socialno podjetništvo, upravljanje s človeškimi viri, delovanje samostojnih podjetnikov, varstvo zasebnosti na socialnih omrežjih, e-poslovanje malih podjetij, internacionalizacija poslovanja iz EU v Južno Ameriko ter primerjava bančnih sistemov. Dr. Petkovšek pa je izpostavil pomen skrbnosti in etičnosti kot osrednji vrednoti pri delovanju fakultete in vsem prisotnim zaželel vse dobro v prihajajočem letu ter blagoslovljene praznike.

Slovesnost je zaznamovala tudi premierna predstavitev novega promocijskega filma fakultete, ki je nastal v režiji Davida Sipoša, in si ga lahko ogledate na spletnih straneh Fakultete za poslovne vede, na http://www.katoliski-institut.si/sl/fpv/predstavitev.


Več na: www.katoliski-institut.si