Ponatis stripa Zgodovina Božjega ljudstva

18.1.2013 Slovenija Družina, Knjiga

Založba Družina je ponatisnila strip Zgodovina Božjega ljudstva, v katerem so predstavljene najpomembnejše svetopisemske osebnosti: Abraham, Mojzes, Jakob – Izrael, Jožef, Samson in drugi.

Legendarni strip sta v osemdesetih letih prejšnjega stoletja v francoščini izdala P. Thivollier in Xavier Musquera. »Pred dobrimi tridesetimi leti so pri Založbi Družina stripi že izhajali in takrat prevzeli mlade. Ti se še danes z nostalgijo spominjajo zgodb in jih želijo posredovati tudi svojim otrokom,« je ob izidu dejal direktor založbe Tone Rode.

Deveta umetnost, kakor imenujejo stripovski žanr, je priljubljeno čtivo za otroke in mladostnike. Strip, ki mu v preteklosti niso pripisovali literarne vrednosti, je danes del šolskega učnega procesa, saj se je uveljavil kot pripomoček pri začetkih opismenjevanja. Vizualno podprta pripoved omogoča hitrejše branje.

Prebiranje svetopisemskih zgodb ima spodbuden vzgojni vpliv na osebnostni razvoj odraščajočih: prebuja navdušenje nad delovanjem Božje moči, odpira vrata v duhovni svet, krepi iznajdljivost in borbenost, utrjuje pravičnost, pomaga k zavedanju edinstvenosti. Poleg tega na zabaven način izobražuje o temeljnih izvirih krščanske civilizacije. Strip bo izhajal vsak drugi mesec, na leto pa bo izšlo šest številk.


Dodatne informacije dobite na spletni strani Založbe Družina.