Predavanje ob izidu knjige Marguerite A. Peeters: Globalizacija zahodne kulturne revolucije

20.5.2024 Ljubjana Knjiga

Vabljeni na predavanje ob izidu knjige Marguerite A. Peeters z naslovom Globalizacija zahodne kulturne revolucije.

Nova etika, sekularna in radikalna, se je po koncu hladne vojne razširila kot požar po vsem svetu. Ta etika je sad zahodne feministične, spolne in kulturne revolucije.

O razumevanju in razločevanju ključnih konceptov in operativnih mehanizmov globalizacije v luči zahodne kulturne revolucije, zlasti na področju ideologije spola, se bo z gostjo in avtorico novo natisnjene knjige, Marguerite A. Peeters, pogovarjal pisec spremne besede, Tadej Strehovec.

Predavanje in pogovor bo v Veliki dvorani Katoliškega inštituta na Krekovem trgu 1 v ponedeljek, 20. maja, ob 19.30. Lepo vabljeni!

Marguerite A. Peeters je doktorica političnih znanosti in direktorica Inštituta za dinamiko medkulturnega dialoga (Dialogue Dynamics) s sedežem v Bruslju, ki raziskuje ključne koncepte in operativne mehanizme globalizacije. V 90. letih 20. stoletja je poldrugo leto preživela v Ukrajini, spremljala osamosvajanje dežele in se tudi zaradi te izkušnje specializirala kot novinarka na področju dogajanja v Združenih narodih v obdobju po hladni vojni.