Knjižna novost Romarskega urada Brezje: Poredni osliček in druge božične zgodbe Agathe Christie

1.12.2020 Cerkev na Slovenskem Božič, Knjiga, Kultura
Poredni osliček Poredni osliček

V letu, ko praznujemo 130 let rojstva velike pisateljice ter 100 let natisa njenega prvega romana, prinašata Romarski urad Brezje in Muzej jaslic Brezje slovenskemu bralcu prevod božičnih zgodb Agathe Christie. Z velikim veseljem in ponosom želita z bralci deliti navdušenje in presenečenje nad zgodbami, ki nosijo globoko sporočilo.

Agatha Christie je v svojem izredno bogatem opusu ustvarila vrsto nepozabnih likov, ikoničnih detektivskih zgodb, ki navdušujejo bralce po vsem svetu. Zelo malo pa je znano, da je avtorica detektivk leta 1965, pod imenom Agatha Christie Mallowan, objavila zbirko božičnih zgodb, ki jo je naslovila Star Over Bethlehem and other stories. Zbirka je vsebovala pet pesmi in šest zgodb na temo krščanstva. Relativno neznane so zgodbe namenjene predvsem odraslim, njihova tematika je družbeno aktualno, ne samo v letu nastanka ampak tudi za naš čas. Razlogi za nastanek zgodb so malo znani, v uradni biografiji o avtorici lahko preberemo, da je gojila globoko vero in zaupanje v božjo voljo skozi vse svoje življenje.

Zgodbam so  dodane fotografije jaslic, ki so v preteklem letu našle dom v  muzejski zbirki, a ne še povsem stalnega v Muzeju jaslic Brezje. K zgodbam so skušali umestiti, kolikor se je dalo, ustrezne jaslice, čudovita dela avtorjev z različnih koncev sveta, od Avstralije do Južne Afrike. Z naslovnice pa nas pozdravljajo lutke predstave Osel nazarenski, Edija Majarona in Agate Freyer Majaron.

Knjigo lahko naročite na telefonski številki 04 537 07 00 ali po elektronskem naslovu: [email protected].