Predavanje in predstavitev knjige škofa Jamnika na Dunaju

18.12.2012 Dunaj, Avstrija Knjiga, Predavanje, Tujina
Škof Anton Jamnik - foto - Janez Strah Škof Anton Jamnik - foto - Janez Strah

Pogledi na slovensko samostojnost, liberalizem, vero in etiko

Na sedežu Slovenskega znanstvenega inštituta na naslovu Seilerstätte 2 na Dunaju bo v torek, 18. decembra 2012, ob 18.00, predavanje ljubljanskega pomožnega škofa msgr. dr. Antona Jamnika, v okviru katerega bo tudi predstavitev avtorjeve knjige z naslovom Med vagabundom in romarjem ter podnaslovom Pogledi na slovensko samostojnost, liberalizem, vero in etiko.

Anton Jamnik se je leta 1961 rodil v Ljubljani. Osnovno šolo je končal v Grosupljem, gimnazijo pa v Stični. Leta 1981 se je vpisal na Teološko fakulteto v Ljubljani, kjer je leta 1987 diplomiral. Takratni ljubljanski nadškof metropolit Alojzij Šuštar ga je po mašniškem posvečenju poslala za kaplana v Kočevje, leta 1990 pa ga je imenoval za svojega tajnika. Podiplomski študij je nadaljeval v Ljubljani in Oxfordu. Od leta 1997 je docent za filozofijo na Teološki fakulteti v Ljubljani. Julija 2000 ga je ljubljanski nadškof metropolit Franc Rode imenoval za direktorja Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Papež Benedikt XVI. ga jeseni 2005 imenoval za pomožnega škofa v ljubljanski nadškofiji, januarja 2006 pa je v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja prejel škofovsko posvečenje. Najpomembnejše Jamnikovo avtorsko delo je knjiga z naslovom Liberalizem in vprašanje etike, ki je leta 1998 izšla pri Novi reviji.


Dodatne informacije dobite na sedežu Slovenskega znanstvenega inštituta na naslovu Seilerstätte 2 na Dunaju, tel. ++43/151–272–90 ali po e-pošti na naslovu [email protected].